Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Sărbătoreşte Ziua Naţională în Zaragoza (Aragón)!

Pe 1 şi 2 decembrie, Asociaţia Acasă organizează în Zaragoza un concert de muzică populară şi concursuri, spectacol de comedie şi concursuri. Vedeţi afişul ataşat pentru detalii privind locurile şi orele la mai mult | más »

Presa iberică: „Trei românce sunt cele mai puternice femei din Spania“ Las tres mujeres de origen rumano con más poder de España

Trei românce se numără printre cele mai influente femei din Spania, remarcă presa iberică. Marcela Topor şi Mihaela Mihalcia stau oficial la braţul unor bărbaţi puternici, lideri politici care au conexiuni cu mai mult | más »

Rajoy anunță suspendarea guvernului catalan. Madridul preia puterea. Puigdemont, destituit

Mariano Rajoy, şeful guvernului spaniol (foto, stânga), a anunțat convocarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, pentru revenirea la ‘normalitate’. În discursul său, Rajoy a subliniat că separatiștii mai mult | más »

De ce cumpăr mai ieftin ca în România, aici, în Spania?

Nu vreau să-i supăr pe românii din alte locuri ale Spaniei. Să nu creadă cineva că aici e cel mai frumos loc de pe pământ. Spania toată e super. De fapt, în mai mult | más »

CASTILIA-LEON: Alţi 24 de muncitori români exploataţi în Spania, la cules de usturoi

Cei 24 de români munceau fără contract şi trăiau într-o tabără situată la marginea localităţii Cuéllar, sub cerul liber, fără sursă de apă sau de curent electric şi înconjuraţi de gunoaie şi reziduri La doar mai mult | más »

Prezenţă românească la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania

Trei galerii româneşti sunt invitate la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania. Este pentru prima dată când România are o participare atât de importantă la ARCO, un târg frecventat mai mult | más »

Românii protesteaza si la Barcelona

4 Febr- Barcelona- NU legii gratierii si NU dezincriminarilor Similare mai mult | más »

Ambasada României în Spania : MIC-DEJUN INFORMATIV PENTRU COMUNITATEA OAMENILOR DE AFACERI ROMÂNI DIN SPANIA

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 27 ianuarie 2017, al treilea mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, construcții și materiale mai mult | más »

SEARĂ ROMÂNEASCĂ LA TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE TURISM DIN MADRID – FITUR

Ambasada României în Spania, Ministerul Turismul și cele 26 de agenții românești prezente, alături de publicul de la Târg, s-au bucurat de spectacolul oferit de ansamblurile folclorice „Someșul” din Rivas Vaciamadrid și mai mult | más »

Primul român ajuns primar în Spania lucrează fără salariu pentru comunitate: „M-au votat spaniolii din comună“

Aurel Truţă este primul primar român din Spania. Bărbatul în vârstă de 40 de ani conduce o comunitate mică, de doar 111 persoane, care locuiesc într-o comună din nordul ţării. Aurel Truţă mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : PARTICIPAREA ROMÂNIEI LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE TURISM DE LA MADRID – FITUR 2017

Ambasada României în Regatul Spaniei are plăcerea de a anunța că, în perioada 18-22 ianuarie 2017, România este prezentă cu stand la cea de-a 37-a ediție a Târgului Internațional de Turism de mai mult | más »

Ghid privind obţinerea alocaţiei pentru copii

Ambasada României de la Madrid a publicat informaţii şi precizări pe tema acordării alocaţiei pentru copii, având în vedere numeroasele întrebări şi solicitări de informaţii adresate în ultima perioadă de românii din mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Mic-dejun informativ pentru comunitatea oamenilor de afaceri români din Spania

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 18 octombrie a.c. un mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, media, construcții, telecomunicații, consultanță mai mult | más »

Barcelona. Româncă ucisă din gelozie de concubinul columbian

O femeie de origine română a fost găsită, joi 15 septembrie, înjunghiată în apartamentul ei din localitatea Esplugues de Llobregat, provincia Barcelona. Principalul suspect este fostul iubit al acesteia, un cetățean columbian. mai mult | más »

Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania

Un bucătar şef din Sighetu Maramaţiei a devenit foarte cunoscut în Ţara Bascilor, regiune a Spaniei. Mihaela Pop lucrează de mulţi ani în nordul Spaniei şi a reuşit să îşi facă un mai mult | más »

In curând, zboruri spre Paris și Madrid de pe Aeroportul Suceava

Două noi destinații mult așteptate de suceveni vor fi operate în scurt timp de WIZZ AIR de pe Aeroportul de la Salcea. Conform mai multor surse, există discuții avansate pentru stabilirea datei mai mult | más »

Limba romana ajunge limba de studiu la Valencia

Limba română va fi predată în școlile oficiale din Valencia, după cum anunță guvernul regional, care mărește oferta de discipline pentru următorul an școlar. Școlile de Limbi din Comunitatea Valenciana vor oferi mai mult | más »

Românii din Palma de Mallorca, Spania demonstreaza pentru #‎Colectiv‬

Suntem departe, dar suntem romani! Vrem acasa! Palma de Mallorca, Spania Pt. Adi Rugina! Similare mai mult | más »

Cautam parterner pentru Transport Romania – Spania

Contacati-ne : SpanioliNET@yahoo.com Similare mai mult | más »

Spania. 15 românce ținute în cuști, eliberate de poliția din Las Palmas

Poliția Națională din Spania a început o campanie amplă împotriva traficului de ființe umane. Zilnic 5 milioane de euro se produc numai din prostituție. Unitatea Centrală a Rețelelor Ilegale de Imigrare și mai mult | más »

 

Vizita ambasadorului Ion Vilcu in Andaluzia

In zilele de 15 si 16 noiembrie 2011, Ambasadorul Romaniei la Madrid s-a aflat intr-o vizita de lucru in Andaluzia, provinciile Sevilla şi Huelva. Vizita face parte dintr-un turneu oficial în provinciile cu importante comunităţi de români, pe care ambasadorul român l-a iniţiat la începutul mandatului său transmite Ambasada Romaniei la Madrid, citata de Romanian Global News.
Cu aceasta ocazie, diplomatul roman a avut intrevederi cu Luis Garcia Garrido, delegat al Guvernului in Andalucia, Juan Ignacio Zoido Alvarez, primarul orasului Sevilla, Manuel Andres Gonzales Rivera, primarul orasului Lepe, Lourdes Munduate Jaca, pro-rectorul Universitatii din Sevilla, Elvira Saint Gerons, secretar general al Junta de Andalucia, a sustinut o prelegere  -“Romania si Spania – parteneri in dialogul european” – in deschiderea masterului de Relatii internationale al Universitatii Internationale din Andalucia, organizat in colaborare cu Universitatea Pablo de Olavide si Fundatia Tres Culturas şi a inaugurat expozitia de fotografie a artistului roman Camil Mihaescu la El Real Alcazar de Sevilla. De asemenea, Ion Vilcu a avut intalniri cu mediul asociativ din Andaluzia, precum si cu reprezentanti ai mediului de afaceri autohton cu interese in domeniul agriculturii.
In cadrul intalnirilor cu oficialii spanioli, principalele teme abordate au vizat stadiul şi perspectivele cooperării bilaterale cu autorităţile locale andaluze, potenţate de prezenţa unei importante comunităţi româneşti în zonă. În context, a fost subliniată importanţa intensificării şi diversificării schimburilor economice, reiesind necesitatea organizarii unor mese rotunde cu participare mixta, pentru o mai buna cunoastere a oportunitatilor investitionale din ambele state. Au fost discutate, de asemenea, situatia europeana actuala, cu accent pe problemática económico-financiara si sociala si efectul de domino la nivel international al crizei economice, evolutia politicilor comunitare si necesitatea diversificarii acestora cu referiri concrete la Politica Agricola Comuna, politicile in domeniul energiei si mediului inconjurator (energii renovabile si biodiversitate), afacerilor sociale si al fenomenului emigrationist.

mai mult la:

Vizita ambasadorului Ion Vilcu in Andaluzia

Comentarii

Comentarii

One Response to Vizita ambasadorului Ion Vilcu in Andaluzia

  1. coco spune:

    Foarte bine d-le Ambasador verificati ,nu numai vizitati, toate provinciile,iar celor din consulate” imprimati-le” in memorie un comportament mai adecvat si placut deoarece felul lor de a se comporta cu noi,cu noi care platim bani multi pentru te miri ce, drept rasplata este comportamentul lor de increzuti , vorbesc urat si dezgustator.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: