Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Sărbătoreşte Ziua Naţională în Zaragoza (Aragón)!

Pe 1 şi 2 decembrie, Asociaţia Acasă organizează în Zaragoza un concert de muzică populară şi concursuri, spectacol de comedie şi concursuri. Vedeţi afişul ataşat pentru detalii privind locurile şi orele la mai mult | más »

Presa iberică: „Trei românce sunt cele mai puternice femei din Spania“ Las tres mujeres de origen rumano con más poder de España

Trei românce se numără printre cele mai influente femei din Spania, remarcă presa iberică. Marcela Topor şi Mihaela Mihalcia stau oficial la braţul unor bărbaţi puternici, lideri politici care au conexiuni cu mai mult | más »

Rajoy anunță suspendarea guvernului catalan. Madridul preia puterea. Puigdemont, destituit

Mariano Rajoy, şeful guvernului spaniol (foto, stânga), a anunțat convocarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, pentru revenirea la ‘normalitate’. În discursul său, Rajoy a subliniat că separatiștii mai mult | más »

De ce cumpăr mai ieftin ca în România, aici, în Spania?

Nu vreau să-i supăr pe românii din alte locuri ale Spaniei. Să nu creadă cineva că aici e cel mai frumos loc de pe pământ. Spania toată e super. De fapt, în mai mult | más »

CASTILIA-LEON: Alţi 24 de muncitori români exploataţi în Spania, la cules de usturoi

Cei 24 de români munceau fără contract şi trăiau într-o tabără situată la marginea localităţii Cuéllar, sub cerul liber, fără sursă de apă sau de curent electric şi înconjuraţi de gunoaie şi reziduri La doar mai mult | más »

Prezenţă românească la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania

Trei galerii româneşti sunt invitate la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania. Este pentru prima dată când România are o participare atât de importantă la ARCO, un târg frecventat mai mult | más »

Românii protesteaza si la Barcelona

4 Febr- Barcelona- NU legii gratierii si NU dezincriminarilor Similare mai mult | más »

Ambasada României în Spania : MIC-DEJUN INFORMATIV PENTRU COMUNITATEA OAMENILOR DE AFACERI ROMÂNI DIN SPANIA

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 27 ianuarie 2017, al treilea mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, construcții și materiale mai mult | más »

SEARĂ ROMÂNEASCĂ LA TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE TURISM DIN MADRID – FITUR

Ambasada României în Spania, Ministerul Turismul și cele 26 de agenții românești prezente, alături de publicul de la Târg, s-au bucurat de spectacolul oferit de ansamblurile folclorice „Someșul” din Rivas Vaciamadrid și mai mult | más »

Primul român ajuns primar în Spania lucrează fără salariu pentru comunitate: „M-au votat spaniolii din comună“

Aurel Truţă este primul primar român din Spania. Bărbatul în vârstă de 40 de ani conduce o comunitate mică, de doar 111 persoane, care locuiesc într-o comună din nordul ţării. Aurel Truţă mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : PARTICIPAREA ROMÂNIEI LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE TURISM DE LA MADRID – FITUR 2017

Ambasada României în Regatul Spaniei are plăcerea de a anunța că, în perioada 18-22 ianuarie 2017, România este prezentă cu stand la cea de-a 37-a ediție a Târgului Internațional de Turism de mai mult | más »

Ghid privind obţinerea alocaţiei pentru copii

Ambasada României de la Madrid a publicat informaţii şi precizări pe tema acordării alocaţiei pentru copii, având în vedere numeroasele întrebări şi solicitări de informaţii adresate în ultima perioadă de românii din mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Mic-dejun informativ pentru comunitatea oamenilor de afaceri români din Spania

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 18 octombrie a.c. un mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, media, construcții, telecomunicații, consultanță mai mult | más »

Barcelona. Româncă ucisă din gelozie de concubinul columbian

O femeie de origine română a fost găsită, joi 15 septembrie, înjunghiată în apartamentul ei din localitatea Esplugues de Llobregat, provincia Barcelona. Principalul suspect este fostul iubit al acesteia, un cetățean columbian. mai mult | más »

Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania

Un bucătar şef din Sighetu Maramaţiei a devenit foarte cunoscut în Ţara Bascilor, regiune a Spaniei. Mihaela Pop lucrează de mulţi ani în nordul Spaniei şi a reuşit să îşi facă un mai mult | más »

In curând, zboruri spre Paris și Madrid de pe Aeroportul Suceava

Două noi destinații mult așteptate de suceveni vor fi operate în scurt timp de WIZZ AIR de pe Aeroportul de la Salcea. Conform mai multor surse, există discuții avansate pentru stabilirea datei mai mult | más »

Limba romana ajunge limba de studiu la Valencia

Limba română va fi predată în școlile oficiale din Valencia, după cum anunță guvernul regional, care mărește oferta de discipline pentru următorul an școlar. Școlile de Limbi din Comunitatea Valenciana vor oferi mai mult | más »

Românii din Palma de Mallorca, Spania demonstreaza pentru #‎Colectiv‬

Suntem departe, dar suntem romani! Vrem acasa! Palma de Mallorca, Spania Pt. Adi Rugina! Similare mai mult | más »

Cautam parterner pentru Transport Romania – Spania

Contacati-ne : SpanioliNET@yahoo.com Similare mai mult | más »

Spania. 15 românce ținute în cuști, eliberate de poliția din Las Palmas

Poliția Națională din Spania a început o campanie amplă împotriva traficului de ființe umane. Zilnic 5 milioane de euro se produc numai din prostituție. Unitatea Centrală a Rețelelor Ilegale de Imigrare și mai mult | más »

 

Un consejo académico rumano dictamina que el primer ministro plagió su tesis

Victor Ponta rechaza la acusación. El Ministerio de Educación publica la disolución del comité de certificación universitaria mientras éste decidía sobre si el dirigente había copiado

“Se trata de un plagio de copiar y pegar”. Así de contundente se ha mostrado esta tarde el presidente del Consejo Nacional para la Certificación de Títulos, Diplomas y Certificados Universitarios (CNATDCU), Marius Andruh, sobre la tesis doctoral del primer ministro rumano, Victor Ponta, quien se halla en estos momentos en Bruselas en la reunión del Consejo Europeo.

En una conferencia de prensa ante periodistas, Andruh ha pedido que se le retire a Ponta el título de doctor. “No he sido presionado”, ha subrayado el máximo responsable del organismo, tras haber debatido a lo largo de la mañana con sus colegas sobre las acusaciones de plagio del dirigente socialdemócrata.

El presidente del CNATDCU ha declarado que la tesis doctoral “ha sido analizada página por página, de un trabajo de 307 páginas, constatando que 85 fueron copiadas sin indicar su fuente y fáciles de detectar”. “En cuanto a la bibliografía de la tesis doctoral de Ponta sobre la Corte Penal Internacional, en casi 40 páginas la fuente no ha sido mencionada”, ha proseguido.

El ministro interino de Educación, Liviu Pop, había anunciado un día antes la disolución de este consejo alegando irregularidades en su funcionamiento. La orden del ministro en funciones que modifica esta institución académica ha sido publicada justo cuando sus miembros se reunían bajo el antiguo reglamento esta mañana. Según la nueva norma, el consejo carece de competencias para establecer si una tesis doctoral ha sido plagiada y, además, prevé duplicar el número de personas de 21 a 45.

“Todas las decisiones tomadas este viernes por parte del CNATDCU son inválidas porque no ha logrado juntar el quórum necesario de una reunión estatuaria de dos tercios del total de sus 21 miembros”, ha señalado Pop. Los treces miembros asistentes a la reunión votaron unánimemente la decisión.

Por su parte, la Comisión Nacional de Ética, perteneciente al Ministerio de Educación, la misma a la que el propio Ponta había solicitado que verificara las acusaciones, sigue sin analizar ningún documento. Este organismo, compuesto por 11 profesores universitarios que fueron sustituidos por orden del ministerio el 9 de junio, tiene 90 días para presentar su veredicto, hasta el próximo 19 de septiembre. Según el diario digital Gandul, el profesor Nicolae Burnete, de la Universidad Técnica de Cluj ha afirmado que sus miembros se han visto solamente una vez, el presidente de la Comisión está enfermo y que el expediente Ponta continúa sin examinarse. “Nos reunimos la pasada semana por primera vez. En nuestra documentación no estaba incluido el caso de Ponta” ha indicado Burnete, quien añadió que discutieron sobre temas de organización.

Según la prensa rumana, el primer ministro ha evitado precisar en Bruselas si dimitiría en el caso de que se demuestre que su tesis ha sido plagiada, alegando que se ha concentrado en la agenda de la cumbre europea, y ha agregado que los problemas internos se comentarán en el país. Tampoco ha respondido si le aparecía oportuna la disolución del CNATDCU. En una entrevista mantenida el miércoles con EL PAÍS, aseguró que dimitiría si se demostraba que había plagiado, aunque se entiende que solo lo hará si lo dictamina el organismo del Ministerio de Educación que él considera acreditado para decidir.

“Desde ayer me encuentro en la reunión del Consejo Europeo y toda mi energía y atención se destina hacía una buena representación de Rumania. No deseo ni quiero comentar en estos momentos lo que ha pasado en casa mientras me hallaba en Bruselas”, ha precisado Ponta.

La revista Nature, que sostiene que recibió la documentación de una fuente anónima, acusó al primer ministro de haber plagiado sus tesis doctoral, ya que asegura que contendría textos copiados.

Por su parte, el opositor Partido Demócrata Liberal (PDL) ha exigido la dimisión de Ponta. En el caso de que renunciara a su cargo de primer ministro, Ponta engrosaría la lista de políticos europeos que han renunciado por plagio, como el exministro de Defensa alemán, Karl Theodor zu Guttenberg, y el expresidente de Hungría, Pal Schmitt.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: