Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Sărbătoreşte Ziua Naţională în Zaragoza (Aragón)!

Pe 1 şi 2 decembrie, Asociaţia Acasă organizează în Zaragoza un concert de muzică populară şi concursuri, spectacol de comedie şi concursuri. Vedeţi afişul ataşat pentru detalii privind locurile şi orele la mai mult | más »

Presa iberică: „Trei românce sunt cele mai puternice femei din Spania“ Las tres mujeres de origen rumano con más poder de España

Trei românce se numără printre cele mai influente femei din Spania, remarcă presa iberică. Marcela Topor şi Mihaela Mihalcia stau oficial la braţul unor bărbaţi puternici, lideri politici care au conexiuni cu mai mult | más »

Rajoy anunță suspendarea guvernului catalan. Madridul preia puterea. Puigdemont, destituit

Mariano Rajoy, şeful guvernului spaniol (foto, stânga), a anunțat convocarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, pentru revenirea la ‘normalitate’. În discursul său, Rajoy a subliniat că separatiștii mai mult | más »

De ce cumpăr mai ieftin ca în România, aici, în Spania?

Nu vreau să-i supăr pe românii din alte locuri ale Spaniei. Să nu creadă cineva că aici e cel mai frumos loc de pe pământ. Spania toată e super. De fapt, în mai mult | más »

CASTILIA-LEON: Alţi 24 de muncitori români exploataţi în Spania, la cules de usturoi

Cei 24 de români munceau fără contract şi trăiau într-o tabără situată la marginea localităţii Cuéllar, sub cerul liber, fără sursă de apă sau de curent electric şi înconjuraţi de gunoaie şi reziduri La doar mai mult | más »

Prezenţă românească la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania

Trei galerii româneşti sunt invitate la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania. Este pentru prima dată când România are o participare atât de importantă la ARCO, un târg frecventat mai mult | más »

Românii protesteaza si la Barcelona

4 Febr- Barcelona- NU legii gratierii si NU dezincriminarilor Similare mai mult | más »

Ambasada României în Spania : MIC-DEJUN INFORMATIV PENTRU COMUNITATEA OAMENILOR DE AFACERI ROMÂNI DIN SPANIA

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 27 ianuarie 2017, al treilea mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, construcții și materiale mai mult | más »

SEARĂ ROMÂNEASCĂ LA TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE TURISM DIN MADRID – FITUR

Ambasada României în Spania, Ministerul Turismul și cele 26 de agenții românești prezente, alături de publicul de la Târg, s-au bucurat de spectacolul oferit de ansamblurile folclorice „Someșul” din Rivas Vaciamadrid și mai mult | más »

Primul român ajuns primar în Spania lucrează fără salariu pentru comunitate: „M-au votat spaniolii din comună“

Aurel Truţă este primul primar român din Spania. Bărbatul în vârstă de 40 de ani conduce o comunitate mică, de doar 111 persoane, care locuiesc într-o comună din nordul ţării. Aurel Truţă mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : PARTICIPAREA ROMÂNIEI LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE TURISM DE LA MADRID – FITUR 2017

Ambasada României în Regatul Spaniei are plăcerea de a anunța că, în perioada 18-22 ianuarie 2017, România este prezentă cu stand la cea de-a 37-a ediție a Târgului Internațional de Turism de mai mult | más »

Ghid privind obţinerea alocaţiei pentru copii

Ambasada României de la Madrid a publicat informaţii şi precizări pe tema acordării alocaţiei pentru copii, având în vedere numeroasele întrebări şi solicitări de informaţii adresate în ultima perioadă de românii din mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Mic-dejun informativ pentru comunitatea oamenilor de afaceri români din Spania

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 18 octombrie a.c. un mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, media, construcții, telecomunicații, consultanță mai mult | más »

Barcelona. Româncă ucisă din gelozie de concubinul columbian

O femeie de origine română a fost găsită, joi 15 septembrie, înjunghiată în apartamentul ei din localitatea Esplugues de Llobregat, provincia Barcelona. Principalul suspect este fostul iubit al acesteia, un cetățean columbian. mai mult | más »

Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania

Un bucătar şef din Sighetu Maramaţiei a devenit foarte cunoscut în Ţara Bascilor, regiune a Spaniei. Mihaela Pop lucrează de mulţi ani în nordul Spaniei şi a reuşit să îşi facă un mai mult | más »

In curând, zboruri spre Paris și Madrid de pe Aeroportul Suceava

Două noi destinații mult așteptate de suceveni vor fi operate în scurt timp de WIZZ AIR de pe Aeroportul de la Salcea. Conform mai multor surse, există discuții avansate pentru stabilirea datei mai mult | más »

Limba romana ajunge limba de studiu la Valencia

Limba română va fi predată în școlile oficiale din Valencia, după cum anunță guvernul regional, care mărește oferta de discipline pentru următorul an școlar. Școlile de Limbi din Comunitatea Valenciana vor oferi mai mult | más »

Românii din Palma de Mallorca, Spania demonstreaza pentru #‎Colectiv‬

Suntem departe, dar suntem romani! Vrem acasa! Palma de Mallorca, Spania Pt. Adi Rugina! Similare mai mult | más »

Cautam parterner pentru Transport Romania – Spania

Contacati-ne : SpanioliNET@yahoo.com Similare mai mult | más »

Spania. 15 românce ținute în cuști, eliberate de poliția din Las Palmas

Poliția Națională din Spania a început o campanie amplă împotriva traficului de ființe umane. Zilnic 5 milioane de euro se produc numai din prostituție. Unitatea Centrală a Rețelelor Ilegale de Imigrare și mai mult | más »

 

Turismul sexual prosperă în Spania. Povestea tulburătoare a unei românce obligate să se prostitueze


Prostituţia a cunoscut o dezvoltare importantă în Spania, pe fondul crizei economice, condamnând la sclavie numeroase femei, între care şi românce, un exemplu în acest sens fiind orăşelul La Jonquera, unde turismul sexual a devenit principala afacere, comentează The New York Times, în ediţia online.

Deşi se aştepta la un loc de muncă într-un hotel, atunci când a ajuns din România, în urmă cu două luni, Valentina a aflat de la bărbatul care a adus-o în Spania şi pe care îl considera iubitul ei că va munci pe marginea drumului, ca prostituată. Acesta a ameninţat-o că o va bate şi îi va ucide copiii dacă nu se va supune.

"Pentru mine, viaţa s-a terminat", a declarat ea, cu faţa în lacrimi. "Nu voi uita niciodată că am făcut aşa ceva", a adăugat femeia.

La Jonquera, situat la graniţa cu Franţa, era odinioară un oraş liniştit unde şoferii de camion se odihneau şi unde francezii veneau să cumpere obiecte de lut pictate de mână şi produse din piele. În prezent însă, prostituţia este principala afacere aici, la fel ca şi în restul Spaniei, unde este în general legală.

În timp ce restul economiei Spaniei se luptă cu criza, experţii susţin că prostituţia cunoaşte o mare dezvolare atât în oraşele mici, cît şi în cele mari. Poliţia a salvat recent o tânără româncă în vârstă de 19 ani căreia traficanţii îi tatuaseră pe încheietura mâinii un cod de bare şi suma pe care aceasta le-o datora: 2.500 de dolari.

În trecut, clienţii erau bărbaţi de vârstă mijlocie, dar în prezent a crescut numărul tinerilor. "Tinerii obişnuiau să meargă în discoteci", a declarat Francina Vila i Valls, consilier în Barcelona pentru femei şi drepturi civile. "Dar acum merg în bordeluri. Este doar o altă formă de distracţie pentru ei", a adăugat ea.

Potrivit raportului pe 2010 privind traficul de persoane al Departamentului american de Stat, între 200.000 şi 400.000 de femei lucrează ca prostituate în Spania, 90 la sută dintre ele fiind victime ale traficanţilor. Oficialii din cadrul poliţiei spaniole şi militanţii pentru drepturile omului susţin însă că numărul victimelor este în creştere. Mii de femei sunt forţate să muncească, adeseori pe salarii şi mai mici decât în trecut din cauza crizei economice, peste tot, de la cluburi mondene şi apartamente private din complexe industriale până la drumuri de ţară.

Primarul din La Jonquera, Sonia Martínez Juli, a declarat că oraşul, cu o populaţie de 3.000 de locuitori, are puţine resurse pentru a ajuta aceste femei, în timp ce unii politicieni vor interzicerea prostituţiei în Spania

Autorităţile susţin că femeile pot cere ajutor, dar că majoritatea sunt reticente. Într-o seară, Valentina, care vorbeşte un amestec de spaniolă cu română, a declarat că nu ştie exact cui să se adreseze. Ea a afirmat că a fost deja la poliţia locală, dar că i s-a spus că trebuie să meargă la poliţia regională din Figueres, la aproximativ 24 de kilometri distanţă.

După câteva zile, Valentina nu a mai răspuns la telefon şi nu a mai putut fi găsită în locul obişnuit, de pe şosea. Inspectorul Xavier Cortes Camacho, de la departamentul regional de combatere a traficului din Barcelona, a declarat că ea a fost într-adevăr la poliţia din Figueres dar că în ultimul minut a refuzat să meargă într-un adăpost şi a plecat pe cont propriu.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: