Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Sărbătoreşte Ziua Naţională în Zaragoza (Aragón)!

Pe 1 şi 2 decembrie, Asociaţia Acasă organizează în Zaragoza un concert de muzică populară şi concursuri, spectacol de comedie şi concursuri. Vedeţi afişul ataşat pentru detalii privind locurile şi orele la mai mult | más »

Presa iberică: „Trei românce sunt cele mai puternice femei din Spania“ Las tres mujeres de origen rumano con más poder de España

Trei românce se numără printre cele mai influente femei din Spania, remarcă presa iberică. Marcela Topor şi Mihaela Mihalcia stau oficial la braţul unor bărbaţi puternici, lideri politici care au conexiuni cu mai mult | más »

Rajoy anunță suspendarea guvernului catalan. Madridul preia puterea. Puigdemont, destituit

Mariano Rajoy, şeful guvernului spaniol (foto, stânga), a anunțat convocarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, pentru revenirea la ‘normalitate’. În discursul său, Rajoy a subliniat că separatiștii mai mult | más »

De ce cumpăr mai ieftin ca în România, aici, în Spania?

Nu vreau să-i supăr pe românii din alte locuri ale Spaniei. Să nu creadă cineva că aici e cel mai frumos loc de pe pământ. Spania toată e super. De fapt, în mai mult | más »

CASTILIA-LEON: Alţi 24 de muncitori români exploataţi în Spania, la cules de usturoi

Cei 24 de români munceau fără contract şi trăiau într-o tabără situată la marginea localităţii Cuéllar, sub cerul liber, fără sursă de apă sau de curent electric şi înconjuraţi de gunoaie şi reziduri La doar mai mult | más »

Prezenţă românească la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania

Trei galerii româneşti sunt invitate la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania. Este pentru prima dată când România are o participare atât de importantă la ARCO, un târg frecventat mai mult | más »

Românii protesteaza si la Barcelona

4 Febr- Barcelona- NU legii gratierii si NU dezincriminarilor Similare mai mult | más »

Ambasada României în Spania : MIC-DEJUN INFORMATIV PENTRU COMUNITATEA OAMENILOR DE AFACERI ROMÂNI DIN SPANIA

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 27 ianuarie 2017, al treilea mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, construcții și materiale mai mult | más »

SEARĂ ROMÂNEASCĂ LA TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE TURISM DIN MADRID – FITUR

Ambasada României în Spania, Ministerul Turismul și cele 26 de agenții românești prezente, alături de publicul de la Târg, s-au bucurat de spectacolul oferit de ansamblurile folclorice „Someșul” din Rivas Vaciamadrid și mai mult | más »

Primul român ajuns primar în Spania lucrează fără salariu pentru comunitate: „M-au votat spaniolii din comună“

Aurel Truţă este primul primar român din Spania. Bărbatul în vârstă de 40 de ani conduce o comunitate mică, de doar 111 persoane, care locuiesc într-o comună din nordul ţării. Aurel Truţă mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : PARTICIPAREA ROMÂNIEI LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE TURISM DE LA MADRID – FITUR 2017

Ambasada României în Regatul Spaniei are plăcerea de a anunța că, în perioada 18-22 ianuarie 2017, România este prezentă cu stand la cea de-a 37-a ediție a Târgului Internațional de Turism de mai mult | más »

Ghid privind obţinerea alocaţiei pentru copii

Ambasada României de la Madrid a publicat informaţii şi precizări pe tema acordării alocaţiei pentru copii, având în vedere numeroasele întrebări şi solicitări de informaţii adresate în ultima perioadă de românii din mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Mic-dejun informativ pentru comunitatea oamenilor de afaceri români din Spania

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 18 octombrie a.c. un mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, media, construcții, telecomunicații, consultanță mai mult | más »

Barcelona. Româncă ucisă din gelozie de concubinul columbian

O femeie de origine română a fost găsită, joi 15 septembrie, înjunghiată în apartamentul ei din localitatea Esplugues de Llobregat, provincia Barcelona. Principalul suspect este fostul iubit al acesteia, un cetățean columbian. mai mult | más »

Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania

Un bucătar şef din Sighetu Maramaţiei a devenit foarte cunoscut în Ţara Bascilor, regiune a Spaniei. Mihaela Pop lucrează de mulţi ani în nordul Spaniei şi a reuşit să îşi facă un mai mult | más »

In curând, zboruri spre Paris și Madrid de pe Aeroportul Suceava

Două noi destinații mult așteptate de suceveni vor fi operate în scurt timp de WIZZ AIR de pe Aeroportul de la Salcea. Conform mai multor surse, există discuții avansate pentru stabilirea datei mai mult | más »

Limba romana ajunge limba de studiu la Valencia

Limba română va fi predată în școlile oficiale din Valencia, după cum anunță guvernul regional, care mărește oferta de discipline pentru următorul an școlar. Școlile de Limbi din Comunitatea Valenciana vor oferi mai mult | más »

Românii din Palma de Mallorca, Spania demonstreaza pentru #‎Colectiv‬

Suntem departe, dar suntem romani! Vrem acasa! Palma de Mallorca, Spania Pt. Adi Rugina! Similare mai mult | más »

Cautam parterner pentru Transport Romania – Spania

Contacati-ne : SpanioliNET@yahoo.com Similare mai mult | más »

Spania. 15 românce ținute în cuști, eliberate de poliția din Las Palmas

Poliția Națională din Spania a început o campanie amplă împotriva traficului de ființe umane. Zilnic 5 milioane de euro se produc numai din prostituție. Unitatea Centrală a Rețelelor Ilegale de Imigrare și mai mult | más »

 

Spania, simbolul crizei pentru romanii plecati din tara: practic, unul din doi este somer!

Candva o tara a fagaduintei pentru multi dintre romani, Spania a devenit simbolul crizei pentru conationalii nostri plecati sa munceasca peste hotare: somajul in randul romanilor din Spania a ajuns la 42%, practic unul din doi romani ajunsi acolo si poate sa munceasca este somer, ca urmare a restrictiilor impuse in aceasta vara, pana la finele lui 2012, de autoritatile spaniole. Vezi precizarile Ambasadei Romaniei in Spania: pe cine nu ar trebui sa afecteze – teoretic! – restrictiile pe piata muncii din aceasta tara!
Procentul romanilor care pot munci, insa nu isi gasesc un loc de munca, este dublu fata de rata somajul la nivel national. Institutul National de Statistica din Spania a anuntat, vineri, ca, in trimestrul trei, inca 144.700 de persoane au ramas fara loc de munca, rata somajului ajungand astfel la 21,5%, una dintre cele mai mari din Europa.

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa – FADERE a dat in judecata autoritatile spaniole. "Zilnic zeci de persoane ne trimit situatia lor dramatica in care ne povestesc drama prin care trec, cerandu-ne solutii sau intrebandu-ne de situatia procesului pe care Federatia ascociatiilor de romani din Europa l-a inceput impotriva Ministerului Muncii din Spania si care a ramas singura speranta", afirma cei de la  FADERE.

Ambasada Romaniei in Spania precizeaza cazurile in care cetatenii romani nu sunt afectati de restrictii

muncitori industria auto"Venind in intampinarea numeroaselor solicitari de informatii si clarificari privind modalitatile de aplicare a restrictiilor de acces pe piata fortei de munca din Spania, precum si pentru informarea cetatenilor romani asupra modificarilor si elementelor de noutate rezultate in urma demersurilor facute in ultima perioada de autoritatile romane, in cadrul mecanismului institutional romano-spaniol creat pentru monitorizarea aplicarii masurilor si adoptarea corectiilor normelor de aplicare, precizam categoriile si cazurile in care cetatenii romani nu sunt vizati de restrictiile reintroduse de Spania la 22 iulie", comunica Ambasada Romaniei la Madrid.

Astfel, au acces liber pe piata muncii din Spania – deci nu sunt afectati de restrictii – cetatenii romani aflati in oricare din urmatoarele situatii:
– cetatenii romani activi pe piata muncii spaniole in data de 22 iulie a.c. (angajati – trabajadores por cuenta ajena -, someri sau solicitanti de loc de munca / demandantes de empleo);
– membrii de familie* ai tuturor cetatenilor care pe data de 22 iulie erau activi pe piata muncii;
– autonomii (trabajadores por cuenta propria);
– membrii de familie ai autonomilor;
– cetatenii romani care si-au pierdut dupa data de 22 iulie statutul de persoana activa pe piata muncii spaniole (nu sunt in prezent nici angajati, nici someri, nici solicitanti de loc de munca /demandantes de empleo);
– membrii de familie ai cetatenilor aflati in situatia mentionata anterior (deci ai celor care si-au pierdut statutul de persoana activa pe piata muncii dupa data de 22 iulie;
– membrii de familie* ai cetatenilor romani care pe 22 iulie nu erau activi pe piata muncii, dar care ulterior fie au obtinut o autorizatie de munca si sunt angajati, fie au devenit lucratori autonomi;
sotul/sotia cetateanului roman cu liber acces pe piata muncii, chiar in cazul in care casatoria a avut loc recent, respectiv dupa data de 22 iulie;
– copiii de peste 21 de ani, indiferent de varsta, care se afla in intretinerea parintelui cu liber acces pe piata muncii spaniole (daca dovedesc ca sunt parte integranta a familiei /empadronamiento si nu au venituri proprii).
* Prin membrii de familie se inteleg sotul/sotia si copiii pana la varsta de 21 de ani si peste 21 de ani aflati in intretinerea parintilor. Nu beneficiaza de acest drept rudele pe linie ascendenta (parinti, etc).

Ambasada Romaniei in Spania face un apel adresat tuturor cetatenilor romani de a semnala problemele concrete, eventuale situatii susceptibile de a constitui cazuri de aplicare eronata sau abuziva a normelor de implementare a restrictiilor si orice alte sesizari privind problematica aplicarii restrictiilor la accesul pe piata fortei de munca din Spania, pe orice canal de comunicare dintre cele uzuale au instituite special in acest sens (telefon, mail: mihaela.nica@embajadaderumania.es, nr. call-center: 913433300).

In prezent, romanii beneficiaza de acces liber pe pietele muncii din 15 state membre UE, celelalte – intre care si Spania – aplicand restrictii totale sau partiale privind accesul lucratorilor romani si bulgari pe pietele fortei de munca.

Spania, simbolul crizei pentru romanii plecati din tara: practic

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: