Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Sărbătoreşte Ziua Naţională în Zaragoza (Aragón)!

Pe 1 şi 2 decembrie, Asociaţia Acasă organizează în Zaragoza un concert de muzică populară şi concursuri, spectacol de comedie şi concursuri. Vedeţi afişul ataşat pentru detalii privind locurile şi orele la mai mult | más »

Presa iberică: „Trei românce sunt cele mai puternice femei din Spania“ Las tres mujeres de origen rumano con más poder de España

Trei românce se numără printre cele mai influente femei din Spania, remarcă presa iberică. Marcela Topor şi Mihaela Mihalcia stau oficial la braţul unor bărbaţi puternici, lideri politici care au conexiuni cu mai mult | más »

Rajoy anunță suspendarea guvernului catalan. Madridul preia puterea. Puigdemont, destituit

Mariano Rajoy, şeful guvernului spaniol (foto, stânga), a anunțat convocarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, pentru revenirea la ‘normalitate’. În discursul său, Rajoy a subliniat că separatiștii mai mult | más »

De ce cumpăr mai ieftin ca în România, aici, în Spania?

Nu vreau să-i supăr pe românii din alte locuri ale Spaniei. Să nu creadă cineva că aici e cel mai frumos loc de pe pământ. Spania toată e super. De fapt, în mai mult | más »

CASTILIA-LEON: Alţi 24 de muncitori români exploataţi în Spania, la cules de usturoi

Cei 24 de români munceau fără contract şi trăiau într-o tabără situată la marginea localităţii Cuéllar, sub cerul liber, fără sursă de apă sau de curent electric şi înconjuraţi de gunoaie şi reziduri La doar mai mult | más »

Prezenţă românească la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania

Trei galerii româneşti sunt invitate la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania. Este pentru prima dată când România are o participare atât de importantă la ARCO, un târg frecventat mai mult | más »

Românii protesteaza si la Barcelona

4 Febr- Barcelona- NU legii gratierii si NU dezincriminarilor Similare mai mult | más »

Ambasada României în Spania : MIC-DEJUN INFORMATIV PENTRU COMUNITATEA OAMENILOR DE AFACERI ROMÂNI DIN SPANIA

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 27 ianuarie 2017, al treilea mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, construcții și materiale mai mult | más »

SEARĂ ROMÂNEASCĂ LA TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE TURISM DIN MADRID – FITUR

Ambasada României în Spania, Ministerul Turismul și cele 26 de agenții românești prezente, alături de publicul de la Târg, s-au bucurat de spectacolul oferit de ansamblurile folclorice „Someșul” din Rivas Vaciamadrid și mai mult | más »

Primul român ajuns primar în Spania lucrează fără salariu pentru comunitate: „M-au votat spaniolii din comună“

Aurel Truţă este primul primar român din Spania. Bărbatul în vârstă de 40 de ani conduce o comunitate mică, de doar 111 persoane, care locuiesc într-o comună din nordul ţării. Aurel Truţă mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : PARTICIPAREA ROMÂNIEI LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE TURISM DE LA MADRID – FITUR 2017

Ambasada României în Regatul Spaniei are plăcerea de a anunța că, în perioada 18-22 ianuarie 2017, România este prezentă cu stand la cea de-a 37-a ediție a Târgului Internațional de Turism de mai mult | más »

Ghid privind obţinerea alocaţiei pentru copii

Ambasada României de la Madrid a publicat informaţii şi precizări pe tema acordării alocaţiei pentru copii, având în vedere numeroasele întrebări şi solicitări de informaţii adresate în ultima perioadă de românii din mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Mic-dejun informativ pentru comunitatea oamenilor de afaceri români din Spania

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 18 octombrie a.c. un mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, media, construcții, telecomunicații, consultanță mai mult | más »

Barcelona. Româncă ucisă din gelozie de concubinul columbian

O femeie de origine română a fost găsită, joi 15 septembrie, înjunghiată în apartamentul ei din localitatea Esplugues de Llobregat, provincia Barcelona. Principalul suspect este fostul iubit al acesteia, un cetățean columbian. mai mult | más »

Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania

Un bucătar şef din Sighetu Maramaţiei a devenit foarte cunoscut în Ţara Bascilor, regiune a Spaniei. Mihaela Pop lucrează de mulţi ani în nordul Spaniei şi a reuşit să îşi facă un mai mult | más »

In curând, zboruri spre Paris și Madrid de pe Aeroportul Suceava

Două noi destinații mult așteptate de suceveni vor fi operate în scurt timp de WIZZ AIR de pe Aeroportul de la Salcea. Conform mai multor surse, există discuții avansate pentru stabilirea datei mai mult | más »

Limba romana ajunge limba de studiu la Valencia

Limba română va fi predată în școlile oficiale din Valencia, după cum anunță guvernul regional, care mărește oferta de discipline pentru următorul an școlar. Școlile de Limbi din Comunitatea Valenciana vor oferi mai mult | más »

Românii din Palma de Mallorca, Spania demonstreaza pentru #‎Colectiv‬

Suntem departe, dar suntem romani! Vrem acasa! Palma de Mallorca, Spania Pt. Adi Rugina! Similare mai mult | más »

Cautam parterner pentru Transport Romania – Spania

Contacati-ne : SpanioliNET@yahoo.com Similare mai mult | más »

Spania. 15 românce ținute în cuști, eliberate de poliția din Las Palmas

Poliția Națională din Spania a început o campanie amplă împotriva traficului de ființe umane. Zilnic 5 milioane de euro se produc numai din prostituție. Unitatea Centrală a Rețelelor Ilegale de Imigrare și mai mult | más »

 

Spania e un butoi cu pulbere. Finanțele țării o iau la vale, iar oficialii au început să se acuze între ei

Situația Spaniei pare să se înrăutățească pe zi ce trece, ultima lovitură fiind dată de demisia guvernatorului Băncii Centrale, Miguel Angel Fernandez Ordonez.
Oficialul spaniol a demisionat cu o lună înainte de încheierea mandatului la conducerea Băncii Centrale, din cauza criticilor virulente care i-au fost aduse în ultimele zile. Ordonez a fost acuzat că nu ar fi acordat suficientă atenție supravegherii băncilor, și din cauza sa Bankia ar fi ajuns să aibă nevoie în prezent de circa 19 miliarde de euro.

Ordonez a fost criticat atât de reprezentanți ai Partidului Popular, aflat la guvernare, cât și de membri ai opoziției și chiar de inspectori ai Băncii Spaniei, pe care o conducea. Potrivit Bloomberg, aceștia ar fi trimis pe 16 mai o scrisoare către primul ministru Mariano Rajoy, în care cereau demisia Guvernatorului.

Miguel Ordonez a refuzat să răspundă întrebărilor de la audierea sa în Senat, după ce i-a fost refuzată cererea de a apărea în fața plenului, partidul de guvernământ, majoritar în Parlament, votând ca el să apară în fața unei comisii într-o ședință cu ușile închise.

Bâlbâieli între Madrid și BCE

Între timp, scandalul din jurul naționalizării Bankia ia amploare. Pe 28 mai, un oficial din Ministerul Economiei de la Madrid afirma că se ia în calcul folosirea unei emisiuni de titluri de stat pentru a recapitaliza banca, în locul numerarului, ceea ce ar fi putut implica  și Banca Centrală Europeană (BCE).

Financial Times a publicat ulterior un articol din care reieșea că BCE ar fi respins un asemenea plan, însă astăzi instituția a publicat un comunicat de clarificare a situației. Astfel, Spania nu ar fi informat BCE despre modul în care intenționează să salveze banca, și prin urmare nu putea fi vorba despre un refuz.

Tot astăzi, ministrul Economiei Luis de Guindos a afirmat, la rândul său, că nu a informat Banca Centrală Europeană despre planurile referitoare la Bankia. Între timp, sursa informațiilor inițiale despre acest plan a precizat că a devenit o opțiune ”marginală” pentru salvarea băncii spaniole.

În mijlocul bâlbâielilor oficialilor de la Madrid, randamentul titlurilor de stat spaniole a atins un maxim de 6,7%, îngreunând și mai mult planurile Guvernului de salvarea a Bankia. Pentru a strânge cele 19 miliarde de euro necesare (sumă despre care Ordonez a declarat de altfel că nu este una finală), Spania va trebui să emită noi titluri de stat, ceea ce va face și mai puțin sustenabilă datoria pe termen lung a țării, la asemenea dobânzi.

Costurile datoriei publice devin sufocante

Cotația contractelor CDS (credit default swaps) pentru Spania a ajuns la un maxim istoric, 560 de puncte. Acestea exprimă riscul de faliment al țării. Grecia a ajuns la un asemenea nivel în aprilie 2010, de acolo urmând drumul spre faliment. Este drept, totuși, că alte țări, printre care și România, au revenit de la niveluri mai ridicate ale CDS-urilor și s-au stabilizat.

Moneda unică europeană a scăzut și ea pe seama problemelor Spaniei, atingând un nou minim față de dolar, la 1,2424.

Citiţi mai mult: Spania e un butoi cu pulbere. Finanțele țării o iau la vale, iar oficialii au început să se acuze între ei – Economie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/spania-e-un-butoi-cu-pulbere-finantele-tarii-o-iau-la-vale-iar-oficialii-au-inceput-sa-s-9841.html#ixzz1wMBX8yLE
EVZ.ro

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: