Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Sărbătoreşte Ziua Naţională în Zaragoza (Aragón)!

Pe 1 şi 2 decembrie, Asociaţia Acasă organizează în Zaragoza un concert de muzică populară şi concursuri, spectacol de comedie şi concursuri. Vedeţi afişul ataşat pentru detalii privind locurile şi orele la mai mult | más »

Presa iberică: „Trei românce sunt cele mai puternice femei din Spania“ Las tres mujeres de origen rumano con más poder de España

Trei românce se numără printre cele mai influente femei din Spania, remarcă presa iberică. Marcela Topor şi Mihaela Mihalcia stau oficial la braţul unor bărbaţi puternici, lideri politici care au conexiuni cu mai mult | más »

Rajoy anunță suspendarea guvernului catalan. Madridul preia puterea. Puigdemont, destituit

Mariano Rajoy, şeful guvernului spaniol (foto, stânga), a anunțat convocarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, pentru revenirea la ‘normalitate’. În discursul său, Rajoy a subliniat că separatiștii mai mult | más »

De ce cumpăr mai ieftin ca în România, aici, în Spania?

Nu vreau să-i supăr pe românii din alte locuri ale Spaniei. Să nu creadă cineva că aici e cel mai frumos loc de pe pământ. Spania toată e super. De fapt, în mai mult | más »

CASTILIA-LEON: Alţi 24 de muncitori români exploataţi în Spania, la cules de usturoi

Cei 24 de români munceau fără contract şi trăiau într-o tabără situată la marginea localităţii Cuéllar, sub cerul liber, fără sursă de apă sau de curent electric şi înconjuraţi de gunoaie şi reziduri La doar mai mult | más »

Prezenţă românească la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania

Trei galerii româneşti sunt invitate la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania. Este pentru prima dată când România are o participare atât de importantă la ARCO, un târg frecventat mai mult | más »

Românii protesteaza si la Barcelona

4 Febr- Barcelona- NU legii gratierii si NU dezincriminarilor Similare mai mult | más »

Ambasada României în Spania : MIC-DEJUN INFORMATIV PENTRU COMUNITATEA OAMENILOR DE AFACERI ROMÂNI DIN SPANIA

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 27 ianuarie 2017, al treilea mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, construcții și materiale mai mult | más »

SEARĂ ROMÂNEASCĂ LA TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE TURISM DIN MADRID – FITUR

Ambasada României în Spania, Ministerul Turismul și cele 26 de agenții românești prezente, alături de publicul de la Târg, s-au bucurat de spectacolul oferit de ansamblurile folclorice „Someșul” din Rivas Vaciamadrid și mai mult | más »

Primul român ajuns primar în Spania lucrează fără salariu pentru comunitate: „M-au votat spaniolii din comună“

Aurel Truţă este primul primar român din Spania. Bărbatul în vârstă de 40 de ani conduce o comunitate mică, de doar 111 persoane, care locuiesc într-o comună din nordul ţării. Aurel Truţă mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : PARTICIPAREA ROMÂNIEI LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE TURISM DE LA MADRID – FITUR 2017

Ambasada României în Regatul Spaniei are plăcerea de a anunța că, în perioada 18-22 ianuarie 2017, România este prezentă cu stand la cea de-a 37-a ediție a Târgului Internațional de Turism de mai mult | más »

Ghid privind obţinerea alocaţiei pentru copii

Ambasada României de la Madrid a publicat informaţii şi precizări pe tema acordării alocaţiei pentru copii, având în vedere numeroasele întrebări şi solicitări de informaţii adresate în ultima perioadă de românii din mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Mic-dejun informativ pentru comunitatea oamenilor de afaceri români din Spania

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 18 octombrie a.c. un mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, media, construcții, telecomunicații, consultanță mai mult | más »

Barcelona. Româncă ucisă din gelozie de concubinul columbian

O femeie de origine română a fost găsită, joi 15 septembrie, înjunghiată în apartamentul ei din localitatea Esplugues de Llobregat, provincia Barcelona. Principalul suspect este fostul iubit al acesteia, un cetățean columbian. mai mult | más »

Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania

Un bucătar şef din Sighetu Maramaţiei a devenit foarte cunoscut în Ţara Bascilor, regiune a Spaniei. Mihaela Pop lucrează de mulţi ani în nordul Spaniei şi a reuşit să îşi facă un mai mult | más »

In curând, zboruri spre Paris și Madrid de pe Aeroportul Suceava

Două noi destinații mult așteptate de suceveni vor fi operate în scurt timp de WIZZ AIR de pe Aeroportul de la Salcea. Conform mai multor surse, există discuții avansate pentru stabilirea datei mai mult | más »

Limba romana ajunge limba de studiu la Valencia

Limba română va fi predată în școlile oficiale din Valencia, după cum anunță guvernul regional, care mărește oferta de discipline pentru următorul an școlar. Școlile de Limbi din Comunitatea Valenciana vor oferi mai mult | más »

Românii din Palma de Mallorca, Spania demonstreaza pentru #‎Colectiv‬

Suntem departe, dar suntem romani! Vrem acasa! Palma de Mallorca, Spania Pt. Adi Rugina! Similare mai mult | más »

Cautam parterner pentru Transport Romania – Spania

Contacati-ne : SpanioliNET@yahoo.com Similare mai mult | más »

Spania. 15 românce ținute în cuști, eliberate de poliția din Las Palmas

Poliția Națională din Spania a început o campanie amplă împotriva traficului de ființe umane. Zilnic 5 milioane de euro se produc numai din prostituție. Unitatea Centrală a Rețelelor Ilegale de Imigrare și mai mult | más »

 

Premierul Ponta isi incepe vizita in Spania. O fotografie economica a relatiilor romano-spaniole

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, se reunirá hoy con el primer ministro rumano, Víctor Ponta, para analizar la evolución económica de la UE y sondear las nuevas posibilidades que ofrece Rumanía para las empresas españolas.

Cand un sef de stat din tarile dezvoltate pleaca intr-o vizita de lucru, prima intrebare pe care o adreseaza consilierilor sai este : ce afaceri avem cu statul respectiv? Orice vizita diplomatica are si o consistenta dimensiune economica. In fond, totul e business, iar atragerea de investitii straine ar trebui sa fie prioritatea oricarui guvern roman. Premierul Victor Ponta, isi incepe luni, 22 iulie, vizita de lucru la Madrid, unde se va intalni cu oficialitati spaniole. Care sunt afacerile Spaniei in Romaniei si reciproc, aflati din textul de mai jos.

Potrivit unui cominucat al Guvernului, printre obiectivele acestei vizite se afla "identificarea unor proiecte de impact, cu participare spaniola (in infrastructura, telecomunicatii, energii regenerabile), captarea interesului investitorilor spanioli, in conditiile in care Spania ocupa locul 8 in topul investitorilor din Romania, precum si schimbul de experienta in atragerea si gestionarea fondurilor europene se numara, de asemenea, pe agenda primului-ministru". 

  • Dupa primul trimestru al acestui an, valoarea schimburilor bilaterale a fost de 556,82 mil. euro (in crestere cu 7,35% fata de 31 martie 2012); exporturile au fost de 265,26 milioane euro (crestere cu 0,52%) si importurile de 291,57 milioane euro (crestere cu 14,41% fata de primele trei luni ale anului 2012).

  • Investitii ale Spaniei in tara noastra

La jumatatea acestui an, conform datelor ONRC, erau inregistrate un numar de 4.964 societati cu  participare de capital spaniol in valoare totala de 1,1 miliarde euro. Spania ocupa locul 8 in clasamentul investitorilor straini.

Paranteza: Principalii 10 investitori in Romania sunt: Olanda cu 20,74%, Austria cu 13,75%, Germania cu 12,13%, Cipru  cu 6,88%, Franta cu 6,08%,Grecia cu 5,10%, Italia cu 4,59%, Spania  cu 3,27%, Elvetia cu 2,87%, Panama 2,80%. Am incheiat paranteza.

mai mult la :

http://m.hotnews.ro/stire/15233924

cititi si :

Rajoy tratará con Ponta una mayor presencia de empresas españolas en Rumanía

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, se reunirá hoy con el primer ministro rumano, Víctor Ponta, para analizar la evolución económica de la UE y sondear las nuevas posibilidades que ofrece Rumanía para las empresas españolas.

La entrevista, que se celebrará en el Palacio de la Moncloa, se enmarca en el primer viaje oficial que Ponta realiza a España y durante el que se entrevistará también hoy con el Rey y con el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

El Gobierno considera que la relación con Rumanía aún tiene un enorme potencial, y Rajoy y Ponta dedicarán gran parte de la reunión a analizar las oportunidades que brindan los fondos previstos en el presupuesto de la UE hasta 2020 (de los que se beneficiará en gran medida Rumanía) y a explorar una mayor cooperación en sectores como los de energías renovables e infraestructuras.

Unos ámbitos en los que el Gobierno subraya que Rumanía puede sacar provecho de la experiencia de las empresas españolas.

El pasado mes de mayo, el ministro de Asuntos Exteriores, José Manuel García-Margallo, viajó a Bucarest y destacó que Rumanía, con una tasa de crecimiento del 0,4 por ciento en el primer trimestre de este año, se ha convertido en “un país de oportunidades” que pueden aprovechar las empresas españolas.

En 2012, las exportaciones españolas a Rumanía ascendieron a 1.188 millones de euros, con una caída del 12,45 por ciento respecto al año anterior, y las importaciones se situaron en los 872 millones, un 1,4 por ciento menos.

El saldo comercial bilateral alcanzó los 316 millones, un 33,1 por ciento menos que en el ejercicio anterior.

Rajoy y Ponta intercambiarán también hoy puntos de vista sobre los pasos que está dando la Unión Europea en materia económica, con especial énfasis en decisiones como las adoptadas en el último Consejo Europeo.

Comentarán, por ejemplo, las expectativas existentes en torno al impulso de la unión bancaria, las medidas previstas para la financiación de las pymes y el reparto en los dos próximos años del fondo europeo contra el desempleo juvenil.

Diversas cuestiones de carácter internacional o la política europea de vecindad estarán presentes también en el diálogo que mantendrán Rajoy y Ponta, quienes ofrecerán una conferencia de prensa al final de su reunión.

Comparece en Moncloa

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, ofrecerá hoy una conferencia de prensa en el Palacio de la Moncloa en la que habrá alguna referencia al caso Bárcenas, pero, en principio, no será hasta el miércoles cuando se despeje la incógnita de si comparecerá en el Congreso para dar explicaciones de este asunto.

Rajoy tiene previsto comparecer a primera hora de la tarde ante los periodistas junto al primer ministro rumano, Víctor Ponta, tras la reunión que ambos van a mantener en el marco de la visita oficial que realiza a España su homólogo de Rumanía.

Será en el turno de preguntas cuando los periodistas intentarán conocer las intenciones del presidente del Gobierno ante la petición de la oposición, con el PSOE a la cabeza, de que acuda al Parlamento a dar explicaciones por la evolución del caso del extesorero del PP.

El líder socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, ya avanzó que si Rajoy no comparece, presentará una moción de censura.

Sin embargo, es previsible que Rajoy no despeje esa duda y, tal y como hizo el pasado viernes la vicepresidenta del Gobierno, Soraya Sáenz de Santamaría, remita a la reunión que mantendrá el próximo miércoles la Diputación Permanente del Congreso.

Los grupos parlamentarios tienen de plazo hasta las ocho de la tarde de hoy para presentar sus peticiones de comparecencia con el fin de que se incluyan en el orden del día de esa reunión y, de momento, el PP no ha avanzado su voto.

Se verá el miércoles, aunque algunas fuentes de la dirección del partido han reconocido que se han estado explorando fórmulas para que Rajoy acuda al Congreso.

Una posibilidad aún no cerrada es que pueda ser el grupo parlamentario popular el que pida la celebración de un pleno extraordinario en el que comparezca el jefe del Ejecutivo, algo que tendría que solicitar antes de las ocho de esta tarde.

Algún miembro del Gobierno, como el ministro de Asuntos Exteriores, Jose Manuel García-Margallo, ha avanzado su convencimiento de que Rajoy comparecerá, pero precisando que lo hará “cuando lo considere oportuno y en la forma que crea oportuna para dirigirse a la nación y tranquilizar a la opinión pública”.

Sin embargo, según el PSOE, sólo una comparecencia del presidente en un pleno extraordinario del Congreso serviría para que la moción de censura se quedara en nada, porque tampoco les vale a los socialistas una sesión de control en la que Rajoy se someta simplemente a las tres preguntas que le hace la oposición.

El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, sigue defendiendo que las noticias del caso Bárcenas “hacen imposible que Rajoy continúe como presidente” y quiere “decirle en el Parlamento las razones por las que debe marcharse”.

Ante esta situación, el mensaje de Rajoy sigue siendo el mismo y el viernes recordó que son las urnas, en unas elecciones democráticas, las que dan legitimidad a los gobiernos.

Prime Minister Victor Ponta arrived in Madrid, on an official visit

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: