Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Sărbătoreşte Ziua Naţională în Zaragoza (Aragón)!

Pe 1 şi 2 decembrie, Asociaţia Acasă organizează în Zaragoza un concert de muzică populară şi concursuri, spectacol de comedie şi concursuri. Vedeţi afişul ataşat pentru detalii privind locurile şi orele la mai mult | más »

Presa iberică: „Trei românce sunt cele mai puternice femei din Spania“ Las tres mujeres de origen rumano con más poder de España

Trei românce se numără printre cele mai influente femei din Spania, remarcă presa iberică. Marcela Topor şi Mihaela Mihalcia stau oficial la braţul unor bărbaţi puternici, lideri politici care au conexiuni cu mai mult | más »

Rajoy anunță suspendarea guvernului catalan. Madridul preia puterea. Puigdemont, destituit

Mariano Rajoy, şeful guvernului spaniol (foto, stânga), a anunțat convocarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, pentru revenirea la ‘normalitate’. În discursul său, Rajoy a subliniat că separatiștii mai mult | más »

De ce cumpăr mai ieftin ca în România, aici, în Spania?

Nu vreau să-i supăr pe românii din alte locuri ale Spaniei. Să nu creadă cineva că aici e cel mai frumos loc de pe pământ. Spania toată e super. De fapt, în mai mult | más »

CASTILIA-LEON: Alţi 24 de muncitori români exploataţi în Spania, la cules de usturoi

Cei 24 de români munceau fără contract şi trăiau într-o tabără situată la marginea localităţii Cuéllar, sub cerul liber, fără sursă de apă sau de curent electric şi înconjuraţi de gunoaie şi reziduri La doar mai mult | más »

Prezenţă românească la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania

Trei galerii româneşti sunt invitate la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania. Este pentru prima dată când România are o participare atât de importantă la ARCO, un târg frecventat mai mult | más »

Românii protesteaza si la Barcelona

4 Febr- Barcelona- NU legii gratierii si NU dezincriminarilor Similare mai mult | más »

Ambasada României în Spania : MIC-DEJUN INFORMATIV PENTRU COMUNITATEA OAMENILOR DE AFACERI ROMÂNI DIN SPANIA

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 27 ianuarie 2017, al treilea mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, construcții și materiale mai mult | más »

SEARĂ ROMÂNEASCĂ LA TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE TURISM DIN MADRID – FITUR

Ambasada României în Spania, Ministerul Turismul și cele 26 de agenții românești prezente, alături de publicul de la Târg, s-au bucurat de spectacolul oferit de ansamblurile folclorice „Someșul” din Rivas Vaciamadrid și mai mult | más »

Primul român ajuns primar în Spania lucrează fără salariu pentru comunitate: „M-au votat spaniolii din comună“

Aurel Truţă este primul primar român din Spania. Bărbatul în vârstă de 40 de ani conduce o comunitate mică, de doar 111 persoane, care locuiesc într-o comună din nordul ţării. Aurel Truţă mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : PARTICIPAREA ROMÂNIEI LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE TURISM DE LA MADRID – FITUR 2017

Ambasada României în Regatul Spaniei are plăcerea de a anunța că, în perioada 18-22 ianuarie 2017, România este prezentă cu stand la cea de-a 37-a ediție a Târgului Internațional de Turism de mai mult | más »

Ghid privind obţinerea alocaţiei pentru copii

Ambasada României de la Madrid a publicat informaţii şi precizări pe tema acordării alocaţiei pentru copii, având în vedere numeroasele întrebări şi solicitări de informaţii adresate în ultima perioadă de românii din mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Mic-dejun informativ pentru comunitatea oamenilor de afaceri români din Spania

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 18 octombrie a.c. un mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, media, construcții, telecomunicații, consultanță mai mult | más »

Barcelona. Româncă ucisă din gelozie de concubinul columbian

O femeie de origine română a fost găsită, joi 15 septembrie, înjunghiată în apartamentul ei din localitatea Esplugues de Llobregat, provincia Barcelona. Principalul suspect este fostul iubit al acesteia, un cetățean columbian. mai mult | más »

Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania

Un bucătar şef din Sighetu Maramaţiei a devenit foarte cunoscut în Ţara Bascilor, regiune a Spaniei. Mihaela Pop lucrează de mulţi ani în nordul Spaniei şi a reuşit să îşi facă un mai mult | más »

In curând, zboruri spre Paris și Madrid de pe Aeroportul Suceava

Două noi destinații mult așteptate de suceveni vor fi operate în scurt timp de WIZZ AIR de pe Aeroportul de la Salcea. Conform mai multor surse, există discuții avansate pentru stabilirea datei mai mult | más »

Limba romana ajunge limba de studiu la Valencia

Limba română va fi predată în școlile oficiale din Valencia, după cum anunță guvernul regional, care mărește oferta de discipline pentru următorul an școlar. Școlile de Limbi din Comunitatea Valenciana vor oferi mai mult | más »

Românii din Palma de Mallorca, Spania demonstreaza pentru #‎Colectiv‬

Suntem departe, dar suntem romani! Vrem acasa! Palma de Mallorca, Spania Pt. Adi Rugina! Similare mai mult | más »

Cautam parterner pentru Transport Romania – Spania

Contacati-ne : SpanioliNET@yahoo.com Similare mai mult | más »

Spania. 15 românce ținute în cuști, eliberate de poliția din Las Palmas

Poliția Națională din Spania a început o campanie amplă împotriva traficului de ființe umane. Zilnic 5 milioane de euro se produc numai din prostituție. Unitatea Centrală a Rețelelor Ilegale de Imigrare și mai mult | más »

 

Garcia Albiol, primarul Badalonei, a instalat „Big Brother”-ul pentru români

Polemicul edil popular a instalat în cartierul Salut din Badalona, unul "plin de ţigani români", camere de supraveghere, sub pretextul că ar "supraveghea traficul rutier". În fapt, zona este una foarte puţin tranzitată de maşini, astfel încât camerele nu vor supraveghea decât piaţa în care se adună imigranţii români.

Xavier Garcia Albiol revine. În forţă! Primăria din Badalona vrea să-i intimideze pe imigranţi români consideraţi "conflictuali" cu camere de supraveghere a traficului rutier. Tehnicienii primăriei au instalat miercuri primele camere în Piaţa Antonio Machado, în "inima" cartierului Salut, un cartier în care locuiesc mulţi ţigani români, scrie La Vanguardia, care adaugă: "un cartier cunoscut deja în jumătate de Europa graţie multelor reportaje despre apartamentele lor supraaglomerate şi certurile multietnice de pe străzi".

"Carrers videovigilats. Control de trànsit", avertizează, în catalană, plăcuţele recent montate. Apoi şi într-o limbă română puţin chinuită: "Strada de supraveghere. Controlul traficului". "Ca să înţeleagă toată lumea", scrie cotidianul citat, care susţine că în curând vor fi instalate şi alte camere de supraveghere în alte zone din cartier.

Pentru a monta camere de supraveghere a persoanelor, ar fi avut nevoie de autorizația Generalitat

"Administraţia primarului Xavier Garcia Albiol apelează la o stratagemă legală pentru a monta propriul său sistem Big Brother: videosupravegherea cetăţenilor are nevoie de autorizaţia guvernului catalan, un permis care se poate obţine doar după multe şi anevoioase diligenţe. Pentru a o spune mai simplu: să controlezi traficul ţine de administraţia locală", scrie La Vanguardia despre "şiretlicul" primarului.

Astfel, sub pretextul supravegherii traficului, camerele vor sta aţintite pe cetăţeni. Asta şi pentru că în piaţeta respectivă, una pietonală, traficul rutier nu prea există. Dar de ani buni, este locul preferat de întâlnire şi petrecere a timpului a românilor din cartierul Salut. "Camerele sunt montate pentru a controla traficul – susţine primarul Garci Albiol -. Dar dacă prezenţa lor îi împiedică pe unii să facă ceea ce nu ar trebui să facă, atunci cu atât mai bine. Am pus şi tăbliţe în limba română  pentru că prin cartier circulă mulţi şoferi români".

Garcia Albiol, primarul Badalonei, a instalat "Big Brother"-ul pentru români

Polemicul edil popular a instalat în cartierul Salut din Badalona, unul "plin de ţigani români", camere de supraveghere, sub pretextul că ar "supraveghea

Comentarii

Comentarii

4 Responses to Garcia Albiol, primarul Badalonei, a instalat „Big Brother”-ul pentru români

 1. emanuel spune:

  Si si si! que le den a todos los gitanos!! El Gobierno tiene principalmente la culpa,por ser indiferente ante la sociedad gitana!! que son hijos de la gran puta sin mas en un mundo de la corrupcion y de la mafia que nunca hamas he visto!! Verguenza !!!!

 2. cornel spune:

  @emanuel,daca nu esti roman cine ti-a tradus de scrii in español,poti scrie in romana sau tu ai uitat ca esti Roman.Pacat ca unii plecati in afara incep sa se „curcitureasca „.Fiti ba mandrii ca sunteti romani si nu va mai balbaiti natia,ca indiferent ce ati face si cum vorbiti tot romani ramaneti.ps:si eres español ,no olvida, y tu pais tiene gitanos mucho mas peligrosos.

 3. emanuel spune:

  SR.Cornel!!me parece a mi que estas hablando fuera de ti,mas bien dicho,no creo que tienes la informaccion necesaria para un debate contigo sobre las minoridades precisamente los gitanos de lo que estamos hablando!! Sabes tu que esta pasando verdaderamente ? Si entras algun dia en este sitio dejame un mensaje y te contestare!! Te dare la direccion electronica para hablar mas del tema !!!

 4. cornel spune:

  perdona que no te entendi bien lo que querias desir,pero despues de que ley bien me entere de lo que estas hablando,disculpe,estoy deacuerdo contigo con todo.Un saludo!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: