Presa iberică: „Trei românce sunt cele mai puternice femei din Spania“ Las tres mujeres de origen rumano con más poder de España

Trei românce se numără printre cele mai influente femei din Spania, remarcă presa iberică. Marcela Topor şi Mihaela Mihalcia stau oficial la braţul unor bărbaţi puternici, lideri politici care au conexiuni cu mai mult | más »

Rajoy anunță suspendarea guvernului catalan. Madridul preia puterea. Puigdemont, destituit

Mariano Rajoy, şeful guvernului spaniol (foto, stânga), a anunțat convocarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, pentru revenirea la ‘normalitate’. În discursul său, Rajoy a subliniat că separatiștii mai mult | más »

De ce cumpăr mai ieftin ca în România, aici, în Spania?

Nu vreau să-i supăr pe românii din alte locuri ale Spaniei. Să nu creadă cineva că aici e cel mai frumos loc de pe pământ. Spania toată e super. De fapt, în mai mult | más »

CASTILIA-LEON: Alţi 24 de muncitori români exploataţi în Spania, la cules de usturoi

Cei 24 de români munceau fără contract şi trăiau într-o tabără situată la marginea localităţii Cuéllar, sub cerul liber, fără sursă de apă sau de curent electric şi înconjuraţi de gunoaie şi reziduri La doar mai mult | más »

Prezenţă românească la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania

Trei galerii româneşti sunt invitate la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania. Este pentru prima dată când România are o participare atât de importantă la ARCO, un târg frecventat mai mult | más »

Românii protesteaza si la Barcelona

4 Febr- Barcelona- NU legii gratierii si NU dezincriminarilor Similare mai mult | más »

Ambasada României în Spania : MIC-DEJUN INFORMATIV PENTRU COMUNITATEA OAMENILOR DE AFACERI ROMÂNI DIN SPANIA

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 27 ianuarie 2017, al treilea mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, construcții și materiale mai mult | más »

SEARĂ ROMÂNEASCĂ LA TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE TURISM DIN MADRID – FITUR

Ambasada României în Spania, Ministerul Turismul și cele 26 de agenții românești prezente, alături de publicul de la Târg, s-au bucurat de spectacolul oferit de ansamblurile folclorice „Someșul” din Rivas Vaciamadrid și mai mult | más »

Primul român ajuns primar în Spania lucrează fără salariu pentru comunitate: „M-au votat spaniolii din comună“

Aurel Truţă este primul primar român din Spania. Bărbatul în vârstă de 40 de ani conduce o comunitate mică, de doar 111 persoane, care locuiesc într-o comună din nordul ţării. Aurel Truţă mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : PARTICIPAREA ROMÂNIEI LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE TURISM DE LA MADRID – FITUR 2017

Ambasada României în Regatul Spaniei are plăcerea de a anunța că, în perioada 18-22 ianuarie 2017, România este prezentă cu stand la cea de-a 37-a ediție a Târgului Internațional de Turism de mai mult | más »

Ghid privind obţinerea alocaţiei pentru copii

Ambasada României de la Madrid a publicat informaţii şi precizări pe tema acordării alocaţiei pentru copii, având în vedere numeroasele întrebări şi solicitări de informaţii adresate în ultima perioadă de românii din mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Mic-dejun informativ pentru comunitatea oamenilor de afaceri români din Spania

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 18 octombrie a.c. un mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, media, construcții, telecomunicații, consultanță mai mult | más »

Barcelona. Româncă ucisă din gelozie de concubinul columbian

O femeie de origine română a fost găsită, joi 15 septembrie, înjunghiată în apartamentul ei din localitatea Esplugues de Llobregat, provincia Barcelona. Principalul suspect este fostul iubit al acesteia, un cetățean columbian. mai mult | más »

Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania

Un bucătar şef din Sighetu Maramaţiei a devenit foarte cunoscut în Ţara Bascilor, regiune a Spaniei. Mihaela Pop lucrează de mulţi ani în nordul Spaniei şi a reuşit să îşi facă un mai mult | más »

In curând, zboruri spre Paris și Madrid de pe Aeroportul Suceava

Două noi destinații mult așteptate de suceveni vor fi operate în scurt timp de WIZZ AIR de pe Aeroportul de la Salcea. Conform mai multor surse, există discuții avansate pentru stabilirea datei mai mult | más »

Limba romana ajunge limba de studiu la Valencia

Limba română va fi predată în școlile oficiale din Valencia, după cum anunță guvernul regional, care mărește oferta de discipline pentru următorul an școlar. Școlile de Limbi din Comunitatea Valenciana vor oferi mai mult | más »

Românii din Palma de Mallorca, Spania demonstreaza pentru #‎Colectiv‬

Suntem departe, dar suntem romani! Vrem acasa! Palma de Mallorca, Spania Pt. Adi Rugina! Similare mai mult | más »

Cautam parterner pentru Transport Romania – Spania

Contacati-ne : SpanioliNET@yahoo.com Similare mai mult | más »

Spania. 15 românce ținute în cuști, eliberate de poliția din Las Palmas

Poliția Națională din Spania a început o campanie amplă împotriva traficului de ființe umane. Zilnic 5 milioane de euro se produc numai din prostituție. Unitatea Centrală a Rețelelor Ilegale de Imigrare și mai mult | más »

 

Costume populare vechi de 100 de ani şi ouă încondeiate bucovineşti pentru românii din Austria


Zilele trecute, românii care trăiesc şi muncesc în localitatea austriacă Graz au avut parte de o supriză de proporţii. Deputatul PDL William Brînză, preşedintele Comisiei parlamentare a comunităţilor de români din afara graniţelor ţării, aflat în vizită de lucru la ei, le-a fîăcut un cadou neaştepat: politicianul a scos din valize mai multe costume populare vechi chiar şi de peste un secol şi le-a oferit dansatorilor din ansamblul asociaţiei Autprorom.

Evenimentul s-a consumat la sediul asociaţiei condusă de tandemul Cristina şi Mircea Popi (fiică şi tată), români care, de ani buni, şi-au mutat vieţile în ţara celebrului compozitor Johann Strauss. Ştiindu-i colecţionari "înrăiţi" de obiecte tradiţionale româneşti, ştiindu-i îndrăgostiţi de tot ce înseamnă portul şi muzica plaiurilor lor natale, deputatul Brînză le-a făcut o surpriză de proporţii celor doi români. Le-a îmbogăţit colecţia micului "muzeului" personal cu câteva costume populare vechi, unele cusute şi ţesute în urmă cu peste o sută de ani, dar şi cu câteva ouă încondeiate manual de meşteri populari după tradiţia bucovinenilor. "Darurile pentru românii mei din Graz, Austria, au o valoare pur sentimentală. Ştiam că ansamblul de dansuri populare condus de domnul Ghiţă are mare nevoie de costume şi am găsit potrivit să le ofer aceste obiecte tradiţionale româneşti. E vorba de costume populare din zona Bucovinei, ţesute manual, care au peste o sută de ani. Şi cum Sărbătorile pascale bat la uşă, le-am oferit şi câteva ouă încondeiate ca la noi acasă, de meşteri tradiţionali din Bucovina. Eu promovez valorice autentice româneşti şi militez pentru menţinerea tradiţiilor dincolo de graniţele ţării", ne-a declarat deputatul PDL William Brînză la întoarcerea din Austria.

Totodată, William Brînză a avut întâlniri cu Sisi Potzinger, consilierul primarului din Graz pe probleme de imigraţie, şi Maria Theresia Holub, consilierul pe probleme internaţionale cu care a stabilit demararea unor proiecte comune româno-austriece prin care să fie promovată comunitatea.

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, William Brînză a răspuns astfel invitaţiei pe care a primit-o de la românii din Austria (ţară din colegiul deputatului, colegiu 1 cuprinde 27 de state).

Mai mult: william brinza pdl graz austria costume populare – Stiri externe | Libertatea.ro

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: