Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Sărbătoreşte Ziua Naţională în Zaragoza (Aragón)!

Pe 1 şi 2 decembrie, Asociaţia Acasă organizează în Zaragoza un concert de muzică populară şi concursuri, spectacol de comedie şi concursuri. Vedeţi afişul ataşat pentru detalii privind locurile şi orele la mai mult | más »

Presa iberică: „Trei românce sunt cele mai puternice femei din Spania“ Las tres mujeres de origen rumano con más poder de España

Trei românce se numără printre cele mai influente femei din Spania, remarcă presa iberică. Marcela Topor şi Mihaela Mihalcia stau oficial la braţul unor bărbaţi puternici, lideri politici care au conexiuni cu mai mult | más »

Rajoy anunță suspendarea guvernului catalan. Madridul preia puterea. Puigdemont, destituit

Mariano Rajoy, şeful guvernului spaniol (foto, stânga), a anunțat convocarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, pentru revenirea la ‘normalitate’. În discursul său, Rajoy a subliniat că separatiștii mai mult | más »

De ce cumpăr mai ieftin ca în România, aici, în Spania?

Nu vreau să-i supăr pe românii din alte locuri ale Spaniei. Să nu creadă cineva că aici e cel mai frumos loc de pe pământ. Spania toată e super. De fapt, în mai mult | más »

CASTILIA-LEON: Alţi 24 de muncitori români exploataţi în Spania, la cules de usturoi

Cei 24 de români munceau fără contract şi trăiau într-o tabără situată la marginea localităţii Cuéllar, sub cerul liber, fără sursă de apă sau de curent electric şi înconjuraţi de gunoaie şi reziduri La doar mai mult | más »

Prezenţă românească la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania

Trei galerii româneşti sunt invitate la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania. Este pentru prima dată când România are o participare atât de importantă la ARCO, un târg frecventat mai mult | más »

Românii protesteaza si la Barcelona

4 Febr- Barcelona- NU legii gratierii si NU dezincriminarilor Similare mai mult | más »

Ambasada României în Spania : MIC-DEJUN INFORMATIV PENTRU COMUNITATEA OAMENILOR DE AFACERI ROMÂNI DIN SPANIA

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 27 ianuarie 2017, al treilea mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, construcții și materiale mai mult | más »

SEARĂ ROMÂNEASCĂ LA TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE TURISM DIN MADRID – FITUR

Ambasada României în Spania, Ministerul Turismul și cele 26 de agenții românești prezente, alături de publicul de la Târg, s-au bucurat de spectacolul oferit de ansamblurile folclorice „Someșul” din Rivas Vaciamadrid și mai mult | más »

Primul român ajuns primar în Spania lucrează fără salariu pentru comunitate: „M-au votat spaniolii din comună“

Aurel Truţă este primul primar român din Spania. Bărbatul în vârstă de 40 de ani conduce o comunitate mică, de doar 111 persoane, care locuiesc într-o comună din nordul ţării. Aurel Truţă mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : PARTICIPAREA ROMÂNIEI LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE TURISM DE LA MADRID – FITUR 2017

Ambasada României în Regatul Spaniei are plăcerea de a anunța că, în perioada 18-22 ianuarie 2017, România este prezentă cu stand la cea de-a 37-a ediție a Târgului Internațional de Turism de mai mult | más »

Ghid privind obţinerea alocaţiei pentru copii

Ambasada României de la Madrid a publicat informaţii şi precizări pe tema acordării alocaţiei pentru copii, având în vedere numeroasele întrebări şi solicitări de informaţii adresate în ultima perioadă de românii din mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Mic-dejun informativ pentru comunitatea oamenilor de afaceri români din Spania

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 18 octombrie a.c. un mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, media, construcții, telecomunicații, consultanță mai mult | más »

Barcelona. Româncă ucisă din gelozie de concubinul columbian

O femeie de origine română a fost găsită, joi 15 septembrie, înjunghiată în apartamentul ei din localitatea Esplugues de Llobregat, provincia Barcelona. Principalul suspect este fostul iubit al acesteia, un cetățean columbian. mai mult | más »

Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania

Un bucătar şef din Sighetu Maramaţiei a devenit foarte cunoscut în Ţara Bascilor, regiune a Spaniei. Mihaela Pop lucrează de mulţi ani în nordul Spaniei şi a reuşit să îşi facă un mai mult | más »

In curând, zboruri spre Paris și Madrid de pe Aeroportul Suceava

Două noi destinații mult așteptate de suceveni vor fi operate în scurt timp de WIZZ AIR de pe Aeroportul de la Salcea. Conform mai multor surse, există discuții avansate pentru stabilirea datei mai mult | más »

Limba romana ajunge limba de studiu la Valencia

Limba română va fi predată în școlile oficiale din Valencia, după cum anunță guvernul regional, care mărește oferta de discipline pentru următorul an școlar. Școlile de Limbi din Comunitatea Valenciana vor oferi mai mult | más »

Românii din Palma de Mallorca, Spania demonstreaza pentru #‎Colectiv‬

Suntem departe, dar suntem romani! Vrem acasa! Palma de Mallorca, Spania Pt. Adi Rugina! Similare mai mult | más »

Cautam parterner pentru Transport Romania – Spania

Contacati-ne : SpanioliNET@yahoo.com Similare mai mult | más »

Spania. 15 românce ținute în cuști, eliberate de poliția din Las Palmas

Poliția Națională din Spania a început o campanie amplă împotriva traficului de ființe umane. Zilnic 5 milioane de euro se produc numai din prostituție. Unitatea Centrală a Rețelelor Ilegale de Imigrare și mai mult | más »

 

Comisia Europeana aproba cererea Spaniei de a prelungi restrictiile pentru muncitorii romani pana la sfarsitul anului 2013

Los trabajadores rumanos continuarán teniendo restricciones para


Comisia Europeana a aprobat o cerere transmisa de autoritatile spaniole privind prelungirea restrictionarii temporare a accesului romanilor la piata fortei de munca din Spania pana la 31 decembrie 2013, din cauza perturbarilor grave care afecteaza piata fortei de munca din aceasta tara, anunta CE, intr-un comunicat de presa.

"Aceste restrictii nu pot fi mentinute dupa sfarsitul anului 2013, intrucat restrictiile temporare impuse liberei circulatii a lucratorilor romani si bulgari trebuie anulate in toate statele membre incepand cu 1 ianuarie 2014", precizeaza Comisia.

Decizia Comisiei se bazeaza pe o clauza specifica de salvgardare din Tratatul de aderare a Bulgariei si Romaniei incheiat in 2005 si care permite statelor membre care au ridicat restrictiile impuse lucratorilor din Bulgaria si Romania sa le restabileasca ulterior, in caz de perturbari grave ale pietei fortei de munca din statele respective, sub rezerva acordului din partea Comisiei.

Spania si-a deschis piata fortei de munca pentru lucratorii romani si bulgari in 2009, dar in august 2011 Comisia a autorizat Spania sa restrictioneze temporar libera circulatie a lucratorilor romani pana la 31 decembrie 2012.

mai mult la :

Comisia Europeana aproba cererea Spaniei de a prelungi restrictiile pentru muncitorii romani pana la sfarsitul anului 2013

Las restricciones que en la actualidad tienen los trabajadores rumanos para acceder al mercado laboral español se amplían hasta el 31 de diciembre de 2013 dado los problemas laborales que hay en España. Las restricciones no podrán prolongarse después de finales de 2013, ya que a partir del 1 de enero de 2014 terminarán las restricciones en todos los Estados miembros a los trabajadores de Rumanía y Bulgaria.

España abrió su mercado de trabajo a rumanos y búlgaros en 2009, pero en agosto de 2011 la Comisión Europea admitió que se restringiera temporalmente hasta el 31 de diciembre de 2012. En ese tiempo la situación del mercado de trabajo español ha empeorado por lo que el comisario de Empleo László Andor lo ha ampliado, aunque especifica que «si su evolución lo permite, estudiaremos en cualquier momento la eventual modificación o derogación de la Decisión.»

España registra niveles récord tanto de desempleo en general, con un 26,2 % frente a un 22,7 % en 2011, como de desempleo juvenil, con un 55,9 % (cifras de octubre de 2012). Las medias europeas son del 10,7 % y del 23,4 %, respectivamente. Según la CE esta situación se da en todas las comunidades españolas.

En la actualidad residen en España 913.000 rumanos, lo que representa el 17 % de la población extranjera en el país, y el aumento interanual ha sido de 12.000 personas. Según la encuesta de población activa de la UE, los nacionales rumanos que viven en España sufren especialmente el problema del desempleo, puesto que un 36,4 % de los económicamente activos están desempleados, frente a un 23,3 % de los nacionales españoles. La tasa de empleo de los ciudadanos rumanos en edad de trabajar (15-64 años) es de tan solo el 50,8 %.

La libre circulación de los trabajadores es una de las libertades fundamentales inscritas en el Tratado de la UE. Supone para los ciudadanos de la UE el derecho a trasladarse libremente a otro Estado miembro para trabajar sin necesidad de permiso de trabajo y, a tal efecto, a residir en él.

Sin embargo, el Tratado de Adhesión a la UE de la República de Bulgaria y de Rumanía de 2005 establece que, durante un período transitorio de un máximo de siete años, los Estados miembros tienen la opción de restringir total o parcialmente el acceso de los trabajadores búlgaros y rumanos a sus mercados laborales. El período transitorio total se divide en tres fases distintas, dos más tres más dos. En cada una de ellas se aplican condiciones diferentes: la tercera y última fase comenzó el 1 de enero de 2011 y finalizará irrevocablemente el 31 de diciembre de 2013.

Las restricciones al acceso de los trabajadores rumanos al mercado laboral español hasta el 31 de diciembre de 2013 se aplican a todos los sectores y a todas las regiones, pero no afectan a los nacionales rumanos que ya estuviesen activos en el mercado laboral español el 22 de julio de 2011.

Actualmente los trabajadores de Rumanía gozan de plenos derechos de libre circulación en dieciséis Estados miembros: Chequia, Dinamarca, Estonia, Irlanda, Grecia, Italia, Chipre, Letonia, Lituania, Hungría, Polonia, Portugal, Eslovenia, Eslovaquia, Finlandia y Suecia. Tampoco se aplican restricciones entre Rumanía y Bulgaria.

De los nueve Estados miembros restantes, Bélgica, Alemania, España, Francia, Luxemburgo, Malta, Países Bajos, Austria y Reino Unido, varios han suavizado las condiciones o simplificado los procedimientos para acceder a su mercado laboral en comparación con las condiciones y los procedimientos previos a la adhesión.

Los trabajadores rumanos continuarán teniendo restricciones para

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: