Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Sărbătoreşte Ziua Naţională în Zaragoza (Aragón)!

Pe 1 şi 2 decembrie, Asociaţia Acasă organizează în Zaragoza un concert de muzică populară şi concursuri, spectacol de comedie şi concursuri. Vedeţi afişul ataşat pentru detalii privind locurile şi orele la mai mult | más »

Presa iberică: „Trei românce sunt cele mai puternice femei din Spania“ Las tres mujeres de origen rumano con más poder de España

Trei românce se numără printre cele mai influente femei din Spania, remarcă presa iberică. Marcela Topor şi Mihaela Mihalcia stau oficial la braţul unor bărbaţi puternici, lideri politici care au conexiuni cu mai mult | más »

Rajoy anunță suspendarea guvernului catalan. Madridul preia puterea. Puigdemont, destituit

Mariano Rajoy, şeful guvernului spaniol (foto, stânga), a anunțat convocarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, pentru revenirea la ‘normalitate’. În discursul său, Rajoy a subliniat că separatiștii mai mult | más »

De ce cumpăr mai ieftin ca în România, aici, în Spania?

Nu vreau să-i supăr pe românii din alte locuri ale Spaniei. Să nu creadă cineva că aici e cel mai frumos loc de pe pământ. Spania toată e super. De fapt, în mai mult | más »

CASTILIA-LEON: Alţi 24 de muncitori români exploataţi în Spania, la cules de usturoi

Cei 24 de români munceau fără contract şi trăiau într-o tabără situată la marginea localităţii Cuéllar, sub cerul liber, fără sursă de apă sau de curent electric şi înconjuraţi de gunoaie şi reziduri La doar mai mult | más »

Prezenţă românească la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania

Trei galerii româneşti sunt invitate la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania. Este pentru prima dată când România are o participare atât de importantă la ARCO, un târg frecventat mai mult | más »

Românii protesteaza si la Barcelona

4 Febr- Barcelona- NU legii gratierii si NU dezincriminarilor Similare mai mult | más »

Ambasada României în Spania : MIC-DEJUN INFORMATIV PENTRU COMUNITATEA OAMENILOR DE AFACERI ROMÂNI DIN SPANIA

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 27 ianuarie 2017, al treilea mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, construcții și materiale mai mult | más »

SEARĂ ROMÂNEASCĂ LA TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE TURISM DIN MADRID – FITUR

Ambasada României în Spania, Ministerul Turismul și cele 26 de agenții românești prezente, alături de publicul de la Târg, s-au bucurat de spectacolul oferit de ansamblurile folclorice „Someșul” din Rivas Vaciamadrid și mai mult | más »

Primul român ajuns primar în Spania lucrează fără salariu pentru comunitate: „M-au votat spaniolii din comună“

Aurel Truţă este primul primar român din Spania. Bărbatul în vârstă de 40 de ani conduce o comunitate mică, de doar 111 persoane, care locuiesc într-o comună din nordul ţării. Aurel Truţă mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : PARTICIPAREA ROMÂNIEI LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE TURISM DE LA MADRID – FITUR 2017

Ambasada României în Regatul Spaniei are plăcerea de a anunța că, în perioada 18-22 ianuarie 2017, România este prezentă cu stand la cea de-a 37-a ediție a Târgului Internațional de Turism de mai mult | más »

Ghid privind obţinerea alocaţiei pentru copii

Ambasada României de la Madrid a publicat informaţii şi precizări pe tema acordării alocaţiei pentru copii, având în vedere numeroasele întrebări şi solicitări de informaţii adresate în ultima perioadă de românii din mai mult | más »

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España : Mic-dejun informativ pentru comunitatea oamenilor de afaceri români din Spania

Ambasada României din Spania a găzduit în data de 18 octombrie a.c. un mic-dejun informativ la care au participat antreprenori români din Spania, cu activități în consultanță juridică, media, construcții, telecomunicații, consultanță mai mult | más »

Barcelona. Româncă ucisă din gelozie de concubinul columbian

O femeie de origine română a fost găsită, joi 15 septembrie, înjunghiată în apartamentul ei din localitatea Esplugues de Llobregat, provincia Barcelona. Principalul suspect este fostul iubit al acesteia, un cetățean columbian. mai mult | más »

Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania

Un bucătar şef din Sighetu Maramaţiei a devenit foarte cunoscut în Ţara Bascilor, regiune a Spaniei. Mihaela Pop lucrează de mulţi ani în nordul Spaniei şi a reuşit să îşi facă un mai mult | más »

In curând, zboruri spre Paris și Madrid de pe Aeroportul Suceava

Două noi destinații mult așteptate de suceveni vor fi operate în scurt timp de WIZZ AIR de pe Aeroportul de la Salcea. Conform mai multor surse, există discuții avansate pentru stabilirea datei mai mult | más »

Limba romana ajunge limba de studiu la Valencia

Limba română va fi predată în școlile oficiale din Valencia, după cum anunță guvernul regional, care mărește oferta de discipline pentru următorul an școlar. Școlile de Limbi din Comunitatea Valenciana vor oferi mai mult | más »

Românii din Palma de Mallorca, Spania demonstreaza pentru #‎Colectiv‬

Suntem departe, dar suntem romani! Vrem acasa! Palma de Mallorca, Spania Pt. Adi Rugina! Similare mai mult | más »

Cautam parterner pentru Transport Romania – Spania

Contacati-ne : SpanioliNET@yahoo.com Similare mai mult | más »

Spania. 15 românce ținute în cuști, eliberate de poliția din Las Palmas

Poliția Națională din Spania a început o campanie amplă împotriva traficului de ființe umane. Zilnic 5 milioane de euro se produc numai din prostituție. Unitatea Centrală a Rețelelor Ilegale de Imigrare și mai mult | más »

 

Agrupació Rumanesa per la Cultura “Nou Horizont”

news: feb08.JPG

Web: www.nouhorizont.org/

Activitatea ¨Nou Horizont” a început la sfârşitul lunii octombrie 2006 când aderarea României la Uniunea Europeană era o certitudine. Am înţeles atunci cu toţii că atât pentru România cât şi pentru românii aflaţi departe de hotarele ţării se deschid noi orizonturi . Potenţialul uman şi cultural al României trebuia să fie cunoscut peste hotarele ţării . Pentru ca acest lucru să fie posibil este nevoie de un efort comun al tuturor românilor de pretutindeni. Fiecare în parte, conştient sau nu de acest lucru, este un ambasador al României . Încă din primele etape ale activităţilor noastre ne-am putut baza pe colaborarea necondiţionată a unui grup de intelectuali spanioli care s-au alăturat obiectivelor noastre. De la 1 ianuarie ¨Nou Horizont¨ s-a constituit ca grupare la nivel naţional în Spania şi a atras membri noi din Valencia şi localităţile din împrejurimile acesteia cât şi din Madrid.

 

Vocaţia principală a Asociaţiei este una culturală fiind orientată către intercunoaştere culturală, susţinere documentară, organizarea de manifestări care să favorizez întâlnirea între cele două culturi. Proiectele culturale ale asociaţiei au în vedere, în special informarea şi acordarea de asistenţă în toate problemele care privesc dificultăţile acomodării la cultura spaniolă sau păstrarea legăturii cu cultura nativă sau cultura nativă a părinţilor.

 

Asociţia "Nou Horizont" este editoarea revistei Nou Horizont care se difuzează gratuit, a suplimentului cultural al revistei şi deţine acest site social. Publicul şi în acelaşi timp creatorii acestor mijloace de transmitrea a informaţiilor şi de favorizare a comunicării între românii din Spania îl constituie în primul rând emigranţii români din Spania, apoi spaniolii interesaţi de România precum şi românii din România interesaţi de Spania.

Este prevăzută deschiderea în anul 2008 a unui Centru de Studii şi de Documentare Spaniolo-Român.

Comentarii

Comentarii

One Response to Agrupació Rumanesa per la Cultura “Nou Horizont”

  1. ADOAF Iasi Romania spune:

    Felicitari… Faceti cinste Romaniei, cinste pe care tiganii, dar si unii romani necinstiti si lenesi o terfelesc. Asociatia Dendro-Ornamentala „ANASTASIE FATU” din Iasi se ocupa cu protectia mediului, inventarierea si protectia arborilor multiseculari (avem deja doi copaci situati pe locul I in lume: un PAR de 620 de ani si un TEI HIBRID NATURAL de 680 de ani), precum si cu proiectari de spatii verzi…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: