Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania

Un bucătar şef din Sighetu Maramaţiei a devenit foarte cunoscut în Ţara Bascilor, regiune a Spaniei. Mihaela Pop lucrează de mulţi ani în nordul Spaniei şi a reuşit să îşi facă un mai mult | más »

In curând, zboruri spre Paris și Madrid de pe Aeroportul Suceava

Două noi destinații mult așteptate de suceveni vor fi operate în scurt timp de WIZZ AIR de pe Aeroportul de la Salcea. Conform mai multor surse, există discuții avansate pentru stabilirea datei mai mult | más »

Limba romana ajunge limba de studiu la Valencia

Limba română va fi predată în școlile oficiale din Valencia, după cum anunță guvernul regional, care mărește oferta de discipline pentru următorul an școlar. Școlile de Limbi din Comunitatea Valenciana vor oferi mai mult | más »

Românii din Palma de Mallorca, Spania demonstreaza pentru #‎Colectiv‬

Suntem departe, dar suntem romani! Vrem acasa! Palma de Mallorca, Spania Pt. Adi Rugina! mai mult | más »

Spania. 15 românce ținute în cuști, eliberate de poliția din Las Palmas

Poliția Națională din Spania a început o campanie amplă împotriva traficului de ființe umane. Zilnic 5 milioane de euro se produc numai din prostituție. Unitatea Centrală a Rețelelor Ilegale de Imigrare și mai mult | más »

VIDEO Camera ascunsa. Metoda „accidentul” a ajuns si in Spania

Metoda „accidentul” a fost preluata si de romanii certati cu legea care au ajuns in Spania, Italia, Germania sau Marea Britanie. Escrocii profita de naivitatea celor care muncesc cinstit, ii mint ca mai mult | más »

Mitomanul nesimțit, Victor Viorel Ponta, uită să menționeze pe pagina lui că la Madrid a fost huiduit

Mitomanul nesimțit, Victor Viorel Ponta, uită să menționeze pe pagina lui că la Madrid a fost huiduit si folosește pe Facebook o poza făcută pe Arena Națională. Cât de josnic poate fi mai mult | más »

Noticias del 17 de septiembre de 2014

– El primer ministro de Rumanía y líder del PSD, en el gobierno, Victor Ponta, ha presentado oficialmente, este miércoles, en Bucarest, su candidatura para el cargo de jefe del estado. – mai mult | más »

Spania caută sute de culegători de căpşuni

Angajatorii din Peninsula Iberică au comunicat, prin intermediul reţelei europene EURES, că au nevoie de 800 de persoane care să lucreze în agricultură la recoltat căpşune. mai mult | más »

Romanul Ordinea, de Alexandru Ecovoiu, publicat in Spania

Romanul Ordinea, de Alexandru Ecovoiu, publicat in colectia „Fiction LTD” a Editurii Polirom, a aparut de curind la Editiones del Subsuelo din Spania, in traducerea lui Joaquín Garrigós. Alexandru Ecovoiu este cunoscut mai mult | más »

Torbe – Soy un Rumano en Madrid

Cancion Parodia de Torbe sobre los rumanos que habitan en Madrid. Incluye subtitulos en rumano. mai mult | más »

Accident cumplit in Spania | Opt romani au murit. Microbuzul a ars complet

Opt cetateni romani au murit in urma unui accident rutier petrecut marti in Spania, langa Alicante, anunta ziare.com Romanii se aflau intr-un microbuz care se deplasa pe autostrada cand de pe sensul mai mult | más »

Spania reduce impozitele pentru companii şi populaţie, pentru a susţine recuperarea economiei.

Cu cât vor câştiga mai mult românii care lucrează în Spania Guvernul spaniol a anunţat reduceri semnificative până în 2016 la impozitele plătite de companii şi populaţie, pentru a recompensa sacrificiile din mai mult | más »

Poezia contemporana romaneasca in prim-plan la Madrid

Autorii Denisa Comănescu și Nicolae Prelipceanu prezintă antologia „Miniaturas de tiempos venideros. Poesía rumana contemporánea”  în cadrul proiectului „Miercurea literaturii europene” și cu ocazia Târgului de Carte din Retiro. Săptămâna aceasta, prin mai mult | más »

Deveniti membrii ai forumului nostru spanioli.activeboard.com

<a href="http://spanioli.activeboard.com/forum.spark?aBID=130735" _fcksavedurl="http://spanioli.activeboard.com/forum.spark?aBID=130735"></a> mai mult | más »

De ce merg românii la furat în Spania: Cum arată pușcăria

Faptele făcute de românii plecați în Spania au mai multe motive, însă nimeni nu s-a gândit că poate unul dintre ele este felul în care arată pușcăriile acolo. mai mult | más »

Comportamente politice in Romania si Spania. Deosebiri esentiale intre cazul Nastase, Urdangarin si al infantei Cristina

Intr-un alt capat de Europa se desfasoara o investigatie la cel mai inalt nivel, dar reactiile politice si comportamentul protagonistilor nu prea seamana cu ce vedem in cazul Nastase. Infanta Cristina, fiica mai mult | más »

1 DECEMBRIE. Europa FM, emisiune de la Madrid, cu Monica Anghel, Vlad Petreanu şi George Zafiu

Monica Anghel va cânta imnul României, acapella, în direct la radio, din mijlocul comunității românești din Spania, acolo unde Europa FM pregătește o emisiune specială, de 1 Decembrie, potrivit unui comunicat de mai mult | más »

 
micaela-pop-un-chef-cunoscut-in-spania

Micaela Pop, un Chef cunoscut în Spania

Un bucătar şef din Sighetu Maramaţiei a devenit foarte cunoscut în Ţara Bascilor, regiune a Spaniei. Mihaela Pop lucrează de mulţi ani în nordul Spaniei şi a reuşit să îşi facă un nume în bucătăria spaniolă, acolo unde sunt foarte mulţi bucătari, multe restaurante şi un sistem de alimentaţie publică diferit de ce cunoaştem noi. Şi mai meritoriu este faptul că Mihaela Pop nu a fost bucătar în România. A învăţat meserie acolo, printre oale şi cuptoare, şi a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din partea de nord a Spaniei.

Micaela Pop, după cum o numesc spaniolii, a plecat din ţară în urmă cu 15 ani, alături de soţ şi copii. Au ales Spania şi Ţara Bascilor pentru un nou început după trei ani în Portugalia. Soţul s-a angajat în transporturi, iar Micaela Pop s-a angajat la bucătăria unui restaurant din localitatea Hondabirria. Localul se numeşte Gran Sol şi este în apropierea plajei ce scaldă localitatea.

Am fost contactaţi de proprietarul localului pentru a ne transmite informaţii despre uimitoarea Micaela Pop, unul dintre cei mai buni bucătari şefi din partea de nord a Spaniei, dar şi ai Spaniei. Michaela Pop s-a specializat în bucătăria minimalistă, adică o farfurie în care sunt servite preparate mici, gustoase şi cu un puternic impact vizual. Spaniolii, ne-a povestit doamna Pop, au un stil deosebit de a lua masa. Ei mănâncă puţin şi des…

micaela-pop-un-chef-cunoscut-in-spania

turnuri-aeroport-600x203

In curând, zboruri spre Paris și Madrid de pe Aeroportul Suceava

Două noi destinații mult așteptate de suceveni vor fi operate în scurt timp de WIZZ AIR de pe Aeroportul de la Salcea. Conform mai multor surse, există discuții avansate pentru stabilirea datei exacte a lansării curselor regulate Suceava – Paris (Beauvais) și Suceava – Madrid. In această primăvară, WIZZ AIR a anunțat că, începând cu luna august, va opera zboruri regulate spre Londra și Milano.

Conform mai multor surse, operatorul Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, urmează să anunțe foarte curând noi zboruri de pe Aeroportul Interna­țional “Stefan cel Mare” Suceava. Este vorba despre curse regulate Suceava – Paris (Beauvais) și Suceava – Madrid, două destinații cerute și așteptate de suceveni de multă vreme. Deocamdată, nu a fost stabilită frecvența sau orarul acestor curse, dar surse din domeniu au confirmat faptul că discuțiile sunt foarte avansate. Astfel, Wizz Air ar ajunge la patru destinații externe care ar fi operate de pe aeroportul sucevean, oficiali ai companiei dând în mai multe rânduri asigurări că sunt avute în vedere și alte destinații.

turnuri-aeroport-600x203

limba-romana-Valencia

Limba romana ajunge limba de studiu la Valencia

Limba română va fi predată în școlile oficiale din Valencia, după cum anunță guvernul regional, care mărește oferta de discipline pentru următorul an școlar.

Școlile de Limbi din Comunitatea Valenciana vor oferi din toamnă, pe lângă limba română, și alte materii noi precum euskera, japoneza și olandeza, după cum a anunțat Direcția Generală de Politică Lingvistică din cadrul administrației regionale – Comunitat Valenciana.

Limba română a fost introdusă în programa anului viitor datorită numărului mare de români care trăiesc în regiune, mai ales în Castellón.

Este o acțiune adresată noilor rezidenți, în special din Castellón, care vor putea astfel să-și păstreze limba și cultura și care îi va stimula și pe alții să o învețe

a precizat directorul general de Politică Educativă din cadrul guvernului valenciano, Rubén Trenzano.

limba-romana-Valencia

13220982_1023623967713658_6250870722230993563_n

Clotilde Armand se întîlneste cu românii din Barcelona

Clotilde Armand se va întîlni cu românii din Barcelona la restaurantul Transilvania, unul dintre cele mai cunoscute localuri românesti din frumosul oras spaniol.

„Vă invit marți, 12.07.2016, la Resaurant Transilvania din Carrer Provenca 99, Barcelona, la ora 18:00, unde vom discuta problemele românilor din Spania și Uniunea Salvați România.
Vă aștept cu drag.”

13220982_1023623967713658_6250870722230993563_n

Clotilde este chemata si de grupuri de români din Zaragoza, Lyon, Grenoble si Nurnberg :

Gregore Gregorescula Nurnberg este cea mai mare comunitate romaneasca din Germania poate …la un festival romanesc ? ”

aici este linkul evenimentului :

25200697213_26a268a04f_z

Vizita Poliției Locale din Castellon de la Plana, la Târgoviște

Presa din Dâmbovita informeaza despre vizită de lucru a delegatiei Poliției Locale din Castellon de la Plana la Târgoviște

Astfel, după ce a fost semnat în Spania în septembrie 2015, acordul de cooperare a fost certificat și de către Primăria municipiului Târgoviște, un proiect complex ce are la bază respectarea principiilor democrației, apărării drepturilor și libertăților, apropierii de cetățean și întărirea încrederii în polițistul local, ca principal apărător al comunității.

De asemenea, delegația Poliției Locale Târgoviște și cea a Poliției Locale din Castellon de la Plana au fost prezente la sediul Poliției Locale Sector 2 București. Scopul reuniunii a fost acela de a semna Acordul de Cooperare și cu Poliția Locală Sector 2, Poliția Locală Pitești, Poliția Locală Galați și Poliția Locală Bacău.

12193747_1009582515752385_1461284453571374009_n

Românii din Palma de Mallorca, Spania demonstreaza pentru #‎Colectiv‬

Suntem departe, dar suntem romani! Vrem acasa!
Palma de Mallorca, Spania
Pt. Adi Rugina!

12193747_1009582542419049_8436134857845498396_n

%d blogeri au apreciat: