Noticias del 17 de septiembre de 2014

– El primer ministro de Rumanía y líder del PSD, en el gobierno, Victor Ponta, ha presentado oficialmente, este miércoles, en Bucarest, su candidatura para el cargo de jefe del estado. – More »

Festival de la Pamplona a început cu o bătaie cu vin FOTO

Celebrul festival de curse cu tauri San Fermin, din oraşul spaniol Pamplona, a debutat ieri cu radiţionala bătaie cu vin. 200.000 de spanioli şi turişti au participa la uriaşa petrecere în stradă. More »

Spania reduce impozitele pentru companii şi populaţie, pentru a susţine recuperarea economiei.

Cu cât vor câştiga mai mult românii care lucrează în Spania Guvernul spaniol a anunţat reduceri semnificative până în 2016 la impozitele plătite de companii şi populaţie, pentru a recompensa sacrificiile din More »

Poezia contemporana romaneasca in prim-plan la Madrid

Autorii Denisa Comănescu și Nicolae Prelipceanu prezintă antologia „Miniaturas de tiempos venideros. Poesía rumana contemporánea”  în cadrul proiectului „Miercurea literaturii europene” și cu ocazia Târgului de Carte din Retiro. Săptămâna aceasta, prin More »

De ce merg românii la furat în Spania: Cum arată pușcăria

Faptele făcute de românii plecați în Spania au mai multe motive, însă nimeni nu s-a gândit că poate unul dintre ele este felul în care arată pușcăriile acolo. More »

 
Madrid-Ville

Noticias del 17 de septiembre de 2014

logo

– El primer ministro de Rumanía y líder del PSD, en el gobierno, Victor Ponta, ha presentado oficialmente, este miércoles, en Bucarest, su candidatura para el cargo de jefe del estado.

– La Alianza Cristiana Liberal ha presentado,  en el Parlamento de Rumanía, una moción de censura contra el gobierno dirigido por Victor Ponta.

– En Rumanía, la reducción del IVA para los productos de panificación ha contribuido, en un año, a la reducción de los precios y de la evasión del sector de la panificación.

5capsunari-600x433

Spania caută sute de culegători de căpşuni

5capsunari-600x433

Angajatorii din Peninsula Iberică au comunicat, prin intermediul reţelei europene EURES, că au nevoie de 800 de persoane care să lucreze în agricultură la recoltat căpşune.

image-2014-09-16-18116291-41-ordinea-alexandru-ecovoiu

Romanul Ordinea, de Alexandru Ecovoiu, publicat in Spania

Romanul Ordinea, de Alexandru Ecovoiu, publicat in colectia „Fiction LTD” a Editurii Polirom, a aparut de curind la Editiones del Subsuelo din Spania, in traducerea lui Joaquín Garrigós. Alexandru Ecovoiu este cunoscut deja cititorilor spanioli pentru romanele Saludos si Cei trei copii-Mozart, traduse si publicate in Spania.

Torbe – Soy un Rumano en Madrid

Cancion Parodia de Torbe sobre los rumanos que habitan en Madrid. Incluye subtitulos en rumano.

Accident cumplit in Spania | Opt romani au murit. Microbuzul a ars complet

Opt cetateni romani au murit in urma unui accident rutier petrecut marti in Spania, langa Alicante, anunta ziare.com

Romanii se aflau intr-un microbuz care se deplasa pe autostrada cand de pe sensul opus un tir care a pierdut directia a intrat in vehiculul lor, informeaza Digi24.

3

Festival de la Pamplona a început cu o bătaie cu vin FOTO

Celebrul festival de curse cu tauri San Fermin, din oraşul spaniol Pamplona, a debutat ieri cu radiţionala bătaie cu vin. 200.000 de spanioli şi turişti au participa la uriaşa petrecere în stradă.