Spania. 15 românce ținute în cuști, eliberate de poliția din Las Palmas

Poliția Națională din Spania a început o campanie amplă împotriva traficului de ființe umane. Zilnic 5 milioane de euro se produc numai din prostituție. Unitatea Centrală a Rețelelor Ilegale de Imigrare și mai mult | más »

VIDEO Camera ascunsa. Metoda „accidentul” a ajuns si in Spania

Metoda „accidentul” a fost preluata si de romanii certati cu legea care au ajuns in Spania, Italia, Germania sau Marea Britanie. Escrocii profita de naivitatea celor care muncesc cinstit, ii mint ca mai mult | más »

Mitomanul nesimțit, Victor Viorel Ponta, uită să menționeze pe pagina lui că la Madrid a fost huiduit

Mitomanul nesimțit, Victor Viorel Ponta, uită să menționeze pe pagina lui că la Madrid a fost huiduit si folosește pe Facebook o poza făcută pe Arena Națională. Cât de josnic poate fi mai mult | más »

Noticias del 17 de septiembre de 2014

– El primer ministro de Rumanía y líder del PSD, en el gobierno, Victor Ponta, ha presentado oficialmente, este miércoles, en Bucarest, su candidatura para el cargo de jefe del estado. – mai mult | más »

Spania caută sute de culegători de căpşuni

Angajatorii din Peninsula Iberică au comunicat, prin intermediul reţelei europene EURES, că au nevoie de 800 de persoane care să lucreze în agricultură la recoltat căpşune. mai mult | más »

Romanul Ordinea, de Alexandru Ecovoiu, publicat in Spania

Romanul Ordinea, de Alexandru Ecovoiu, publicat in colectia „Fiction LTD” a Editurii Polirom, a aparut de curind la Editiones del Subsuelo din Spania, in traducerea lui Joaquín Garrigós. Alexandru Ecovoiu este cunoscut mai mult | más »

Torbe – Soy un Rumano en Madrid

Cancion Parodia de Torbe sobre los rumanos que habitan en Madrid. Incluye subtitulos en rumano. mai mult | más »

Accident cumplit in Spania | Opt romani au murit. Microbuzul a ars complet

Opt cetateni romani au murit in urma unui accident rutier petrecut marti in Spania, langa Alicante, anunta ziare.com Romanii se aflau intr-un microbuz care se deplasa pe autostrada cand de pe sensul mai mult | más »

 
roman-primar-in-spania

Românul care i-a cucerit pe spanioli | A plecat la muncă în străinătate și A AJUNS acolo PRIMAR

Romanul a castigat respectul locuitorilor din acea zona. Voturile le-a adunat de la localnici, pentru ca romani nu sunt in acea localitate.
Aurel Truta are 39 de ani si o poveste de viata care poate fi un exemplu pentru multi romani plecati pe meleaguri straine. A parasit Romania in cautarea unui loc de munca mai bine platit. A lucrat in urma cu 15 ani din Alba Iulia la cules masine, lucrand apoi si in sectorul hotelier in Benidorm, dupa care si-a pus pe picioare o afacere proprie. A deschis un bar in Alcala de Henares, dar si o firma de constructii in Madrid. Si-a mutat insa afacerile in  zona Cantabria, din Nordul Spaniei, care i-a devenit foarte draga. Acolo unde s-a si stabilit cu familia.
A candidat la postul de primar in comuna Paramo de Boedo din Spania, care are trei sate. Zona nordica a Spaniei i-a placut de la inceput pentru ca seamana mult cu Romania la stilul de viata al oamenilor locului si la clima.

 roman-primar-in-spania

Președintele Klaus Iohannis și-a reiterat promisiunile făcute în campania electorală de anul trecut în fața comunității românești din Spania

Președintele Klaus Iohannis și-a reiterat promisiunile făcute în campania electorală de anul trecut în fața comunității românești din Spania.

55a42274682ccf91dc3c9ccc

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis:

„Vă mulţumesc pentru primire şi sunt onorat să mă aflu aici. În aceste prime luni de mandat am ţinut să mă întâlnesc cu reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din Europa. Şi de fiecare dată încerc aceeaşi emoţie şi bucurie. Am dorit să fiu alături de voi, ca şi de ceilalţi concetăţeni ai noştri din diferite părţi ale continentului, pentru a vă cunoaşte şi a vă adresa câteva gânduri. Vă mulţumesc pentru cine sunteţi, ambasadori ai noştri în Spania, vă mulţumesc că ne reprezentaţi cu onoare şi sunteţi un exemplu de patriotism. Printre voi mă simt acasă. Vă rog să primiţi aprecierea şi respectul meu pentru ceea ce faceţi: investiţi în România prin banii trimişi, îi inspiraţi pe cei din ţară să îşi dorească mai mult şi să aibă încredere. Şi, în acelaşi timp, contribuiţi la dezvoltarea comunităţilor în care trăiţi aici, în Spania.

Klaus Iohannis a fost primit la sosirea la Madrid cu garda de onoare. Sotia sa, Carmen, l-a insotit in vizita in Spania …

Klaus Iohannis a fost primit la sosirea sa la Madrid cu garda de onoare. Acesta este insotit in vizita externa de sotia sa, Carmen Iohannis, fiind invitat de Regele Felipe al VI-lea si de Regina Letizia.

61692022

Din delegatie mai fac parte consilierii prezidentiali Dan Mihalache, Andrei Muraru, Cosmin Marinescu, Leonard Orban, secretarul de stat in MAE George Ciamba. Aeronava oficiala a facut duminica escala la Sibiu pentru presedintele Klaus Iohannis si sotia acestuia, relateaza Agrepres.

Presedintele se va intalni cu Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, cu premierul spaniol Mariano Rajoy, presedintele Senatului, Pio Garcia-Escudero, si cu comunitatea de romani din aceasta tara.

El presidente de Rumanía pide la dimisión del primer ministro, sospechoso de corrupción

Ponta, en la cárcel !

El jefe de Estado de Rumanía, el presidente conservador Klaus Iohannis, anunció el viernes que había pedido la dimisión del primer ministro, el socialdemócrata Victor Ponta, sospechoso de corrupción.

El viernes por la mañana, la fiscalía anticorrupción rumana (DNA) pidió que se iniciara un procedimiento penal contra el primer ministro, sospechoso principalmente de complicidad de evasión fiscal, blanqueo de dinero y conflicto de intereses.

17a559b7c6f7c5770a2376be3b850ddbbcd82950

El anuncio de la fiscalía de que se habían abierto diligencias penales contra el jefe de gobierno rumano ha metido al país en una „situación imposible”, declaró Iohannis tras haberse reunido con Ponta. „Lo peor que podría pasar es una crisis política”, declaró, agregando que había solicitado la dimisión del jefe de gobierno.

Ponta mars acasa ! Victor Ponta, el primer ministro rumano investigado por Anticorrupción, rechaza dimiti

El primer ministro rumano, Victor Ponta, ha rechazado este viernes presentar su dimisión, como le ha pedido el presidente del país, Klaus Iohannis, y ha subrayado que solo el Parlamento puede destituirle, después de que la Dirección Nacional Anticorrupción (DNA) anunciara que le investiga por fraude y blanqueo de capitales, ha informado la agencia de noticias local Agerpress.

974806bfe8f9433780a57eae6e39c569_ponta

„He tenido una conversación muy correcta e institucional con el presidente. Respecto su opinión pero fui nombrado por el Parlamento y solo el Parlamento puede destituirme. Creo que el respeto de los principios constitucionales es vital para nuestra sociedad”, ha afirmado el jefe del Gobierno, horas después de que fuera interrogado por la DNA y acusado de conflicto de intereses, falsificación documental y blanqueo de dinero.

Cautam parterner pentru Transport Romania – Spania

slide1-524x370

Contacati-ne :
SpanioliNET@yahoo.com

%d blogeri ca acesta: